Congres medical, la Târgu Mureș Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 580 Vizualizări

Congres medical, la Târgu Mureș

Aleșii județeni au aprobat recent, cu prilejul unei ședințe extraordinare de lucru, participarea Consiliului Judeţean Mureş la organizarea, desfăşurarea şi finanţarea activităţilor culturale şi sociale de interes public judeţean pe parcursul anului 2022, iar în acest sens a fost aprobat un buget general de 4 milioane de lei.

Pe lista evenimentelor finanțate de către Consiliul Județean Mureș se află și Congresul Medical CordX Masterclass, eveniment ajuns la cea de-a doua ediție care va beneficia de un sprijin financiar în valoare de 10.000 de lei.

Congresul va fi organizat de Societatea pentru Inovație, Dezvoltare și Educație Medicală (SideMED) și va avea loc în perioada 20-22 mai, în Târgu Mureș.

”Tematica ediției din 2022 vizează patologia cardiacă congenitală. În perspectiva medicinei secolului în care trăim, orice patologie necesită o abordare multidisciplinară. Oferind o idee de ansamblu coerent conturată asupra tematicii, lectorii invitați în cadrul congresului reprezintă specialități diferite și activează în centre medicale variate din țară și din străinătate. Urmărim astfel explorarea metodelor complexe de gestionare a acestor patologii, de la screening prenatal la investigații diagnostice clinice, paraclinice și imagistice, și finalizând cu tratamentul chirurgical, intervențional sau conservator”, se precizează în descrierea evenimentului.

Totodată, organizatorii au mai informat că evenimentul se adresează în principal studenților de la Medicină și tinerilor medici și ”dorește să devină astfel un punct de referință” în pregătirea noilor generații de specialiști, și să fundamenteze ”necesitatea dezvoltării unor strategii bazate pe dovezi care să deplaseze curba management-ului medical spre diagnostic precoce și tratament în stadii incipiente.”

”Îmbinând participarea la prezentările teoretice ale lectorilor invitați cu workshopurile practice din specialitățile chirurgicale, intervenționale sau medicale specifice, participanții vor avea ocazia pe parcursul celor trei zile de congres fie să intre pentru întâia oară în contact cu domeniile implicate, fie să aprofundeze multifațetat o specialitate care îi interesează deja”, se mai menționează în descrierea evenimentului.

(Redacția / Foto: https://ro.depositphotos.com/home.html )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE