Home / Invatamant / Kelemen Hunor, despre cazul Liceului Teologic Romano-Catolic: ”Nu vom lăsa lucrurile să se oprească aici”

Kelemen Hunor, despre cazul Liceului Teologic Romano-Catolic: ”Nu vom lăsa lucrurile să se oprească aici”

Distribuie

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, 6 mai, la Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU), în raportul său politic, că decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) de anulare a autorizaţiei de funcţionare a Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş este ”incalificabilă” şi că lucrurile nu vor rămâne aşa.
„În urmă cu două zile am auzit la şedinţa guvernamentală că ÎCCJ a anulat autorizaţia de funcţionare a Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş. În 2018-2019 au fost adoptate două ordine ministeriale, iar ambele se referă la acelaşi lucru. Unul la înfiinţarea unei şcoli ortodoxe la Timişoara, iar celălalt la înfiinţarea Liceului Romano-Catolic din Târgu Mureş. Acesta din urmă a fost anulat de ÎCCJ după ce oameni iresponsabili au atacat decizia în justiţie şi justiţia a acceptat recursul. (…) Discriminarea este fără echivoc, iar dacă biserica şi Parlamentul nu pot înfiinţa o şcoală, atunci cine poate? Să desconsideri viaţa oamenilor, viaţa familiilor, viaţa copiilor este inacceptabil, este frustrant şi este revoltător”, a spus Kelemen Hunor.
Potrivit acestuia, UDMR nu va permite ca lucrurile să rămână aşa.
„La fiecare 2, 3, 4 ani noi trebuie să repunem pe tapet acest subiect, trebuie să-l reluăm şi iarăşi trebuie să pornim construcţia de la zero, practic. Este incalificabilă această decizie a ÎCCJ, incalificabil, folosesc acest cuvânt, permiteţi-mi să am şi eu libertatea să am o părere. Noi nu vom lăsa ca lucrurile să se întâmple aşa, vom aştepta motivarea instanţei, aşteptăm această motivare, avem nevoie de motivare pentru ca să vedem exact la ce se referă, la ce face trimitere această motivare. (…) Nu prea ne interesează pe cine deranjează existenţa acestei şcoli, această şcoală serveşte comunitatea locală, această şcoală serveşte învăţământul, educaţia şi această şcoală va exista, pentru că nu vom lăsa lucrurile să se oprească aici”, a arătat preşedintele UDMR.
(www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dr. Rădeanu Iulia-Maria. ” Încet, ne apropiem de un număr de 70 de copilași care poate astăzi nu ar fi existat”

Distribuie Promovarea Asociației Generații Iubite și Octrotite (GIO), chiar dacă am face-o săptămânal, tot nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.