Criză fără precedent în Africa Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 149 Vizualizări

Criză fără precedent în Africa

Africa se confruntă cu o criză fără precedent provocată de invazia rusă în Ucraina şi amplificată de creşterea preţurilor carburanţilor şi ale alimentelor, a avertizat Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD. Invazia rusă în Ucraina, declanşată pe 24 februarie, şi sancţiunile impuse ulterior Moscovei au lovit durabil ţările africane, deja afectate de pandemia de COVID-19 şi de criza climatică.

”Este o criză fără precedent pentru continent”, a subliniat economistul-şef al PNUD Africa, Raymond Gilpin, într-o conferinţă de presă organizată la Geneva.

Ca factori care agravează această criză, el a evocat creşterea ratei inflaţiei, în special în Africa de Sud, Zimbabwe şi Sierra Leone. Gilpin a prognozat ”o încetinire a creşterii economice pe continentul african, indicator care va spori uşor în acest an după COVID, întrucât creşterea exporturilor va fi de aproximativ 4% şi nu de 8,3%, aşa cum se estima iniţial”.

Consecinţa este faptul că milioane de gospodării din Africa – unde se află majoritatea celor mai sărace ţări din lume – vor întâmpina dificultăţi financiare, ceea ce poate alimenta nemulţumirile sociale.

”Vedem posibile tensiuni în punctele calde precum Sahel, unele părţi ale Africii Centrale şi Cornul Africii”, a explicat economistul.

AFP

( www.agerpres.ro )

Foto: www.gorjonline.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE