Grădina – spațiul tău de relaxare Life style
  • I.A.
  • 0 comentarii
  • 291 Vizualizări

Grădina – spațiul tău de relaxare

Știi bine că timpul petrecut la muncă pare câteodată nesfârșit și abia aștepți să treci peste o zi lungă pentru a te reîntoarce acasă și a te relaxa în locul tău preferat. Acesta poate fi un colțișor din casă, poate chiar un fotoliu lângă geam, de unde poți admira natura și în același timp poți sta relaxată să citești o carte și să bei un ceai. Dar locul tău de liniște și relaxare poate fi în grădină, acolo unde dacă îți amenajezi spațiul eficient, îți poți petrece timpul atât iarna cât și vara.

Cum să îngrijim corect grădina?

Pentru un plus de relaxare și energie îți recomandăm să îți amenajezi grădina cu diferite plante astfel încât să ai parte toată perioada anului de verdeață și miresme plăcute. Verdele relaxează, este demonstrat științific, astfel încât o zonă cu un gazon frumos aranjat poate fi foarte relaxantă pentru ochii tăi.

Pentru a arăta bine și a se dezvolta corespunzător gazonul trebuie să fie tuns frecvent, poți face asta cu o motocoasă ușoară, pentru că iarba are un ciclu de creștere de câteva săptămâni și acesta trebuie frecvent împrospătat. Alege plante care înfloresc cât mai mult și îngrijește-le corespunzător pentru a arăta proaspete și frumos pentru cât mai mult timp. Acestea pot necesita lucrări de genul tratamentelor anti dăunători și de aerare a pământului pentru a primi toate substanțele necesare. Poți să folosești un pulverizator eficient pentru a stropi toate plantele cu substanțele potrivite.

Vitalliy / Shutterstock.com

Amenajarea coltului de liniște

Pentru a te bucura de liniște și a avea confort este necesar să ai amenajat un colțișor în grădina ta, acolo unde să poți sta în orice anotimp să te bucuri de aer curat. De obicei aceste zone sunt amenajate cu o canapea și fotolii, în funcție de cât îți permite spațiul alegi dimensiune potrivită.

Ține cont că acestea nu trebuie să fie foarte mari, nu ai nevoie de paturi matrimoniale, însă trebuie să fie încăpătoare pentru tine și câțiva prieteni sau familie. Pentru confort acestea pot avea niște perne mari și moi. Pe lângă trebuie să ai o măsuță, nu neapărat potrivită pentru servit masa, însă suficientă pentru o cafea. Te poți folosi și de diferite decorațiuni, de tipul statuetelor, fântânilor sau anumitor aranjamente luminoase. Dacă dorești să poți petrece timpul și iarna în locul tău de relaxare trebuie ca acesta să fie acoperit, și te poți folosi de o sursă de încălzire care să facă o atmosferă potrivită și confortabilă.

Photographee.eu / Shutterstock.com
Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE