UMFST Târgu Mureș, admitere 2022. Tot ce trebuie să știi Știri
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1761 Vizualizări

UMFST Târgu Mureș, admitere 2022. Tot ce trebuie să știi

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș (UMFST) va organiza examenul de admitere la programele de studii de licență de 6 și 5 ani din cadrul Facultăților de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie, pe data de 24 iulie 2022. Cei interesați de Facultatea de Medicină din Târgu Mureș admitere 2022 trebuie să știe că în cadrul UMFST sunt șapte facultăți, care acoperă diverse domenii de sănătate, științe inginerești sau socio-umane până la cele economice, juridice și administrative.

De asemenea, foarte important de precizat este faptul că se poate studia în mai multe limbi: română, maghiară și engleză. Și în 2022, pentru a doua oară, UMFST Târgu Mureș a anunțat organizarea unei preadmiteri atât pentru studiile de licență, cât și la cele de masterat. Preadmiterea pentru studiile de licență sunt destinate liceenilor claselor a XII-a și celor care au terminat liceul în anii trecuți și vor să studieze la UMFST. Încrierea candidaților se face exclusiv online și se poate face pe site-ul umfst.ro.

Facultatea de Medicină din Târgu Mureș admitere 2022

Preadmiterea, organizată de Liga studenților din Târgu Mureș în parteneriat cu UMFST, este pentru mai multe programe de studii. De exemplu, pentru Medicină sunt trei specializări: asistență medicală generală (4 ani, cu predare în română și maghiară), nutriție și dietetică (3 ani, predare în limba română), balenofiziokinetoterapie și recuperare (3 ani, predare în limba română). La medicină dentară se poate studia tehnică dentară (3 ani, predare în limba română. La Farmacie se pot face înscrieri la comestică medicală și tehnologia produsului cosmetic (3 ani, română), chimie medicală (3 ani, română) și chimie tehnologică (3 ani, predare în română).

Mai sunt diponibile și locuri la Ingineria și Tehnologia Informației: inginerie medicală (4 ani, predare în română), tehnologia construcțiilor de mașini (4 ani, română), sistem de producție digitală (4 ani, română), inginerie economică industrială (4 ani, română), energetică și tehnologii informatice (4 ani, română), automatică și informatică aplicată (4 ani, română) și informatică (3 ani, predare în limba română și maghiară).

Oferta pentru Științe, Litere, Economie și Drept

La Științe și Litere „Petru Maior” se pot face înscrieri pentru: istorie (3 ani, predare în limba română), limba și literatura română – Limba și literatura engleză (3 ani, predare în română), limbi moderne și aplicate (3 ani de studiu – engleză, franceză, germană și italiană), comunicare și relații publice (3 ani, predare în română), comunicare și media emergente (3 ani, limba română) și studii de securitate (3 ani, predare în limba română).

La Economie și Drept sunt disponibile următoarele programe de studii: management (3 ani, predare în limba română), economia comerțului, turismului și serviciilor (3 ani, predare în limba română), contabilitate și informatică de gestiune (3 ani, limba română), finanțe și bănci (3 ani, predare în limba română), drept (4 ani, predare în limba română), administrație publică (3 ani, predare în limba română).

Istoria Universității

Cei interesați de Facultatea de Medicină din Târgu Mureș admitere 2022 trebuie să știe și câteva lucruri importante despre istoricul univestității. Este una dintre cele mai prestigioase din România, cu statul multicultural și multilingvistic.

A fost înfințată în anul 1945, iar în septembrie 2018, Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, așa cum era cunoscută până atunci, a preluat prin absorbție Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureș, devenind o universitate multidisciplinară, iar acum poartă numele Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Clădirea Universității a fost construită între anii 1906 și 1907 de către primăria orașului. În perioadă comunistă, aici a fost un institut de medicină a Universității Babeș Bolyiai din Cluj. Din 1991, institutului i s-a atribuit numele de Universitate de Medicină și Farmacie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE