Jakab Andrea are 3 dan în kendo și ne reprezintă la Europene Interviu
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 384 Vizualizări

Jakab Andrea are 3 dan în kendo și ne reprezintă la Europene

Un interviu interesant despre cum poți evolua ca femeie în Kendo, la Clubul Sportiv Bushi Shindo Arte Marțiale din Târgu Mureș. Jakab Aniko Andrea are 3 dan în sportul cunoscut drept arta scrimei tradiţionale japoneze, un sport pe care îl practică de 8 ani. Este studentă la Facultatea de Științe și Litere profil Educație și Sport, în cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.  Conceptul Kendo, stabilit de către All Japan Kendo Federation în anul 1975, constă în disciplinarea caracterului prin aplicarea consecventă a principiilor sabiei.

Ești o tânără ambițioasă de 21 de ani, care demonstrezi că pasiunea pentru ceea ce faci pe parcursul carierei este definitorie. Când a început să-ți placă Kendo?  

Am descoperit kendo-ul când aveam 13 ani într-o vacanță în care aveam pauză de la gimnastică ritmică. Inițial am început cu Jiu-jitsu, abia după aceea kendo. Tot junioratul am luptat cu băieți deoarece nu erau alte fete la categoria mea.

La ce eveniment sportiv ai fost ultima dată și la ce eveniment sportiv vrei să te duci în viitor?

Până acum am participat la ultimul Campionat Mondial din Coreea de Sud, la Europene și Campionate Balcanice.

În anul care a trecut am reușit să devin Campioană națională, după ce m-am clasat anterior doi ani la rând pe locul trei.  Săptămâna trecută am participat la Cupa României unde m-am clasat pe locul 3 la seniori feminin, iar peste două săptămâni voi participa la Campionul European din Frankfurt. Îmi doresc să ajung la următorul Campionat Mondial, care va avea loc anul următor și sper la rezultate foarte bune .

Ai un citat preferat al unui sportiv care te motivează?

Da, citatul meu preferat e „Cine vrea-caută oportunități. Cine nu vrea-caută motive.  Socrate „

Performanța = cât pasiune, cât muncă?

Uneori este mai multă muncă decât pasiune, dar niciodată nu trebuie să lipsească cea din urmă.

Cum se împacă școala cu sportul?

Prin arte marțiale am reușit să îmi organizez foarte bine ceea ce vreau să fac cu adevărat. Mă ajută foarte mult și faptul că sunt studentă la Educație fizică și Sport. Activitatea pe care o desfășor în cadrul clubului Bushi Shindo mă ajută în păstrarea formei fizice, în toate ramurile sportive  Kendo, Jiu-jitsu , Judo.

Ce înseamnă locul I pentru un sportiv? Cu ce ai putea compara sentimentul pe care îl simți?

Locul 1 pentru mine vine întotdeauna cu o mare bucurie, văd că toată munca și stăruința mea dau roade. Pe de altă parte, bucuria unei victorii aduce și o responsabilitate, pentru că se ivesc multe alte provocări în față și este nevoie să le depășesc. Fiecare reușită te lasă să trăiești un sentiment cu totul aparte, greu de redat în cuvinte.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE