Biserica din Meștera, resfințită Religie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 381 Vizualizări

Biserica din Meștera, resfințită

Credincioșii ortodocși din satul Meștera, comuna Stânceni au avut parte dumimică, 8 mai, de un moment de bucurie prilejuit de prezența în mijlocul lor a Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, care a oficiat slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitate „În Duminica a III-a după Sfintele Paști, numită „a Mironosițelor”, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a poposit în mijlocul credincioșilor din filia Meştera, parohia Stânceni, protopopiatul Reghin. Arhipăstorul nostru, înconjurat de un sobor de clerici, a săvârșit slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din Meștera, locaș de cult edificat între anii 1909-1911. În continuare, Chiriarhul Alba Iuliei a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură”, au precizat reprezentanții Arhiepiscopei Alba Iulia, citați de www.reintregirea.ro.

După celebrarea Sfântei Liturghi, înaltul oaspete a rostit celor prezenți cuvântul de învățătură. „Noi, care așteptăm un cer nou și un pământ nou, trebuie să ne îndreptăm spre cei dezorientați și să-i călăuzim spre realitățile veșnice, spre «Patria de sus», unde se află Hristos, Biruitorul veșnic al iadului și al morții. Noi, care am primit darul divin al libertății, trebuie să ne îndreptăm spre cei robiți de vicii și păcate și să le spunem lor despre Hristos, Adevărul personal care eliberează. Noi, care ne înfruptăm sau gustăm nectarul Evangheliei și al Euharistiei în Casa Domnului, trebuie să ne îndreptăm spre cei ce flămânzesc și însetează după absolut și să le zicem: «Gustați și vedeți că bun este Domnul». În felul acesta, ne asemănăm Femeilor Mironosițe și suntem cu adevărat mesageri ai Învierii, ai mântuirii și ai speranței în lumea noastră răscumpărată”, a precizat ÎPS Irineu.

În semn de apreciere pentru activitatea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească depusă în slujba bisericii din Meștera, părintele Eugen Piti, preot al parohiei Stânceni, a primit din partea Înalpreasfințitului Părinte Irineu Diploma de vrednicie. De asemenea, tuturor credincioșilor dreptslăvitori care au sprijinit lucrările de înfrumusețare și renovare a bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Meștera au fost răsplătiți cu Diplome de aleasă cinstire.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE