Manevre militare ale Rusiei în Marea Mediterană Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 56 Vizualizări

Manevre militare ale Rusiei în Marea Mediterană

Un crucişător rus cu rachete şi o navă antisubmarin au efectuat operaţiuni de salvare în Marea Mediterană, în timp ce submarinele nucleare ruse ”Vepr” şi ”Kazan” au realizat manevre cu lansări virtuale de torpile în Marea Barenţ.

”Echipajele crucişătorului cu rachete ‘Mareşal Ustinov’ din Flota de Nord şi marea navă antisubmarin ‘Amiral Tribuţ’ din Flota la Pacific au participat la exerciţiu”, a anunţat serviciul de presă al Flotei de Nord, potrivit agenţiei Interfax.

În timpul exerciţiului s-a exersat salvarea echipajului de pe un vas naufragiat, inclusiv acţiunea comună a marinarilor de a salva persoanele de la suprafaţa apei şi a le oferi îngrijire militară pe vas. Pentru detectarea persoanelor de pe suprafaţa apei, un elicopter de căutare şi salvare Ka-27 a survolat zona dezastrului deasupra navei ”Amiral Tribuţ”.

Un escadron rus, cu până la 15 nave de război şi de sprijin logistic, operează permanent în Marea Mediterană. Fregatele ruse, precum şi submarinele diesel din flota permanentă a forţelor navale ruse în Mediterană, au participat la atacuri în Siria, cu lansări de rachete Kalibr. Totodată, submarinele nucleare ruse ”Vepr” şi ”Kazan” au realizat manevre cu lansări virtuale de torpile în Marea Barenţ.

”Manevrele s-au desfăşurat în poligoanele flotei din Marea Barenţ, sub forma unui duel la o adâncime de aproape 100 de metri”, a indicat serviciul de presă al Flotei de Nord.

(E.T.)

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE