Home / Administratie / Mii de tone de deșeuri adunate la Târgu Mureș

Mii de tone de deșeuri adunate la Târgu Mureș

Municipiul Târgu Mureș a încheiat campania curățeniei de primăvară, care s-a desfășurat în perioada 28 martie – 10 mai 2022, pe 436 de străzi din oraș. Șapte mașini și trei încărcătoare au fost angrenate în această campanie, în cadrul căreia au fost adunate 3.000 de tone de deșeuri.

”Timp de aproape o lună jumătate, echipele Administrației Domeniului Public împreună cu cele ale firmei de salubritate au colectat deșeurile scoase de locuitori în fața imobilelor. Deșeuri vegetale, obiecte de uz casnic, chiar și deșeuri periculoase, toate, au fost ridicate după ce, în prealabil, au fost depozitate cu o zi înainte de data stabilită, de pe străzile programate în calendarul curățeniei de primăvară”, a informat Biroul de presă al Primăriei Municipiului Târgu Mureș.

Conform operatorului de salubritate, a fost adunată o cantitate de 3 mii de tone de deșeuri, din care: biodegradabile 1.060 de tone, voluminoase 83 de tone, clandestine/amestec 1.719 de tone și deșeuri periculoase 22 de tone.

”Și de data aceasta, regulile au fost clare! Străzile au fost programate pe zile, iar deșeurile trebuiau sortate și depozitate cu o zi înainte de data stabilită pentru colectare. În această campanie nu au fost colectate deșeuri provenite din construcții, demolări și amenajări interioare, precum și deșeuri electrice și electrocasnice. După colectarea deșeurilor, străzile au fost măturate și spălate. Campania de curățenie a fost anunțată din timp și promovată în mass-media locală, dar și pe rețelele de socializare. A existat și o linie telefonică la care locuitorii au apelat pentru informații suplimentare. Municipiul Târgu Mureș a respectat graficul stabilit pentru curățenie. Pentru data viitoare, rugăm locuitorii să respecte modul de depozitare a deșeurilor și momentul în care acestea trebuie scoase în stradă. De data aceasta, au fost ridicate o parte din deșeurile scoase cu întârziere, iar în zilele următoare vor fi colectate cele care au mai rămas”, se mai menționează în comunicat.

Citeste si:  Târgu Mureș: Incendiu într-un apartament din Dâmbu

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

AUR Mureș, sesizare la Prefectură pe tema mașinilor bilingve ale Poliției Locale Târgu Mureș

Conducerea AUR Mureș a reacționat marți, 17 mai, după ce în spațiul public au apărut …