Mii de tone de deșeuri adunate la Târgu Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 116 Vizualizări

Mii de tone de deșeuri adunate la Târgu Mureș

Municipiul Târgu Mureș a încheiat campania curățeniei de primăvară, care s-a desfășurat în perioada 28 martie – 10 mai 2022, pe 436 de străzi din oraș. Șapte mașini și trei încărcătoare au fost angrenate în această campanie, în cadrul căreia au fost adunate 3.000 de tone de deșeuri.

”Timp de aproape o lună jumătate, echipele Administrației Domeniului Public împreună cu cele ale firmei de salubritate au colectat deșeurile scoase de locuitori în fața imobilelor. Deșeuri vegetale, obiecte de uz casnic, chiar și deșeuri periculoase, toate, au fost ridicate după ce, în prealabil, au fost depozitate cu o zi înainte de data stabilită, de pe străzile programate în calendarul curățeniei de primăvară”, a informat Biroul de presă al Primăriei Municipiului Târgu Mureș.

Conform operatorului de salubritate, a fost adunată o cantitate de 3 mii de tone de deșeuri, din care: biodegradabile 1.060 de tone, voluminoase 83 de tone, clandestine/amestec 1.719 de tone și deșeuri periculoase 22 de tone.

”Și de data aceasta, regulile au fost clare! Străzile au fost programate pe zile, iar deșeurile trebuiau sortate și depozitate cu o zi înainte de data stabilită pentru colectare. În această campanie nu au fost colectate deșeuri provenite din construcții, demolări și amenajări interioare, precum și deșeuri electrice și electrocasnice. După colectarea deșeurilor, străzile au fost măturate și spălate. Campania de curățenie a fost anunțată din timp și promovată în mass-media locală, dar și pe rețelele de socializare. A existat și o linie telefonică la care locuitorii au apelat pentru informații suplimentare. Municipiul Târgu Mureș a respectat graficul stabilit pentru curățenie. Pentru data viitoare, rugăm locuitorii să respecte modul de depozitare a deșeurilor și momentul în care acestea trebuie scoase în stradă. De data aceasta, au fost ridicate o parte din deșeurile scoase cu întârziere, iar în zilele următoare vor fi colectate cele care au mai rămas”, se mai menționează în comunicat.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE