Mureș: Parteneriat între proiectul Pro Ucraina și ISU Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 301 Vizualizări

Mureș: Parteneriat între proiectul Pro Ucraina și ISU

Un transport umanitar constând în peste 10.000 de kilograme de alimente de bază a plecat, joi, din Sighişoara cu destinaţia Ucraina, transportul fiind asigurat gratuit de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, în baza unui parteneriat cu iniţiatorii proiectului ProUcraina.
„ISU Mureş a intrat în parteneriat cu noi ca să putem duce ajutoarele pentru ucraineni dincolo de graniţe. Ne oferă transport gratuit către graniţă. Noi adunăm ajutoarele într-un depozit de unde sunt preluate şi trimise în Suceava, unde avem un depozit mare, un hub, şi de acolo cu microbuzele sunt trimise către Ucraina. Este singura variantă care va funcţiona pe termen lung. ISU se implică peste tot la nivel naţional, în funcţie de judeţul din care se solicită sprijin pentru transport. Apreciem deschiderea, bunăvoinţa, promptitudinea celor de la ISU Mureş şi îi îndemn pe oameni să apeleze cu încredere la instituţiile statului atunci când doresc să îşi ajute semenii aflaţi în nevoie. În judeţul Mureş de acest proiect se ocupă pastorul Florin Boruga, vicepreşedintele comunităţii baptiste din judeţele Mureş, Braşov, Sibiu, Alba şi Vâlcea. Comunitatea a pus mână de la mână şi am trimis acum un tir cu ajutoare către Ucraina. S-au adunat alimente de bază – ulei, zahăr, făină, paste, cartofi etc”, a declarat, pentru Agerpres, coordonatorul proiectului ProUcraina, Sorin Cigher.
El a precizat că de la Suceava, ajutoarele ajung în centrele din Ucraina care funcţionează încă din anul 2014, după invadarea Peninsulei Crimeea de către Federaţia Rusă, şi că numai în această perioadă, de la invadarea Ucrainei, în centrele respective au fost trimise prin această iniţiativă 25 de tiruri cu alimente, pături, saltele, aparatură şi alte bunuri necesare.
Pastorul Florin Boruga a declarat joi, pentru Agerpres, că până acum din Sighişoara au fost trimise către Ucraina două tiruri cu alimente de bază, iar peste o săptămână va fi expediat din nou un transport cu alimente pentru comunităţile din Ucraina.
„Astăzi, din Sighişoara a plecat un tir cu 15 paleţi cu alimente, fiecare palet având cam 700 de kilograme. Am lucrat o săptămână pentru ca pe fiecare palet să fie alimente mixte, adică nu mai trimitem un palet de ulei, unul de făină sau unul de conserve, aşa cum am trimis în primul transport, ci punem pe fiecare palet de toate, astfel încât cei care transportă alimentele în zonele afectate de conflict să se mişte mai repede şi să fie mai eficienţi. În Ucraina transportul se face cu maşini de tonaj mic, care pot duce unul sau doi paleţi cu alimente. Săptămâna viitoare vom trimite un nou transport, graţie contribuţiei comunităţii”, a arătat Florin Boruga.

Pe lângă transporturile de alimente, Grupul ProUcraina derulează numeroase proiecte şi pentru ajutorarea refugiaţilor, cum ar fi deschiderea unui centru educaţional de zi, de către Biserica Baptistă Sion din Sibiu, unde copiii ucraineni urmează cursuri cu o educatoare ucraineancă, iar adulţii vor avea posibilitatea să înveţe limba română, pentru a se putea integra pe piaţa muncii.
„Avem multe ONG-uri care se implică activ în sprijinirea refugiaţilor, Crucea Roşie ne este un partener activ în toate proiectele noastre, instituţiile statului sunt parte activă a proiectelor derulate”, a mai precizat coordonatorul ProUcraina, Sorin Cigher. 

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE