Home / Reghin / VIDEO: Memorialul ”Dan Leorda”, la Reghin

VIDEO: Memorialul ”Dan Leorda”, la Reghin

Distribuie

Sala de Sport din Parcul Tineretului din municipiul Reghin a găzduit sâmbătă, 7 mai, cea de a XII-a ediție a a Memorialului ”Dan Leorda” la tenis de masă, eveniment organizat de împătimiții tenisului de masă din Reghin, cu sprijinul Primăriei Municipiului Reghin și a inimoșilor sponsori.

„Am reușit după trei ani de așteptare în sfârșit să ne întâlnim, după această perioadă grea marcată de pandemie. Au venit la acest turneu jucători din toată țara, undeva la aproximativ 200 de jucători, împărțiți pe patru categorii. Spre bucuria noastră, lucrurile intră în normal în ce privește organizarea acestor competiții, în condițiile în care, la acest prim turneu organizat în Reghin după pandemie au venit 200 de jucători, ceea ce nu e deloc puțin, aspect care ne permite să afirmăm că am ajuns la o normalitate. Este extrem de important ca acest turneu organizat în memoria lui Dan Leorda să continue, să ne aducem aminte de oamenii care au făcut ceva pentru tenisul de masa din Reghin. Dan Leorda a fost un pionier în acestă privință. A închiriat o sală de sport cu mulți ani înainte și a strâns la un loc toți jucătorii de tenis de masă. Merită să-i cinstim numele, prin orgaizarea în fiecare an a unui turneu care să-i poarte numele”, a declarat Florin Marian, unul dintre organizatori.

Gulaș tradițional

Nelipsit de la fiecare ediție, Marian se remarcă nu doar la masa de joc ci și la ceaun, el fiind responsabil cu tradiționalul gulaș oferit participanților. „Satisfacția mea legat de acest gulaș pe care eu îl pregătesc la fiecare ediție a acestui turneu la Reghin, este aceea că ungurii și secuii care vin la acest turneu recunosc că e mai bun decât cel făcut de ei”, a spus Florin Marian.

Competiția de tenis de la Reghin continuă să cinstească memoria celui care a fost Dan Leorda, fiul acestuia, Rareș Leorda, fiind implicat trup și suflet în tuneul de tenis de la Reghin.

„Revenim cu acest turneu după o pauză de trei ani cu ediția cu numărul 12. Suntem dornici de joc, ne bucurăm să fim într-un număr atât de mare aici în Sala de Sport din Parcul Tineretului. Vin la acest turneu aceiași oameni an de ani, lucru care ne bucură, și ce este foarte important, ne-am regăsit cu drag și poftă de tenis de masă după atâta vreme de pauză. Nivelul aici la Reghin a fost de fiecare dată unul ridicat, competiția fiind organizată pe patru categorii, fapt pentru care putem să partajăm fiecare categorie în funcție de nivel. La categoria Elite, categoria superioară, în fiecare an adună jucători extrem de buni, și de fiecare dată e o plăcere să stăm până la final să-i privim cum joacă”, a precizat Rareș Leorda.

Câștigătorii competiției

Cei 200 de sportivi prezenți au concurat la patru categorii, Hobby, Open, Avansați și Elite, cei mai buni dintre cei buni fiind răsplătiți cu diplome și cupe. La categoria Hobyy, pe primele locuri s-au clasat Ioan Cristian Scrobotă (Aiud) – locul 1, Răzvan Nicușan (Târgu Mureș) – locul 2, Marius Frântu (Sibiu) și Nicolae Sârbu (Aiud) – locul 3-4.

La categoria Open, pe primele locuri s-au situat Crinel Benyi (Târnăveni) – locul 1, Ioan Negrean (Sibiu) – locul 2, Andrei Miklos (Dej), Laszlo Barna (Cristuru Secuiesc) – locurie 3-4, iar la categoria Avansați, cei mai buni s-au dovesit a fi Szakacs Attila (Târgu Mureș) – locul 1, Andra Hagea (Aiud) – locul 2, Kovacs Zsolt Peter (Gheorgheni), Adrian Bal (Gherla) – locurile 3-4. La categoria supremă, Elite, primul loc a fost adjudecat de Gabriel Gogu (Cluj-Napoca), urmat de Vasile Ticală Jr. (Vișeu) – locul 2, Florin Petruș (Zalău), Milnar Hihamenr (Târnăveni) – locurile 3-4.

Alin ZAHARIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.