Home / Învățămînt / Foto: Comunitatea Blaga și-a deschis porțile de Ziua Europei

Foto: Comunitatea Blaga și-a deschis porțile de Ziua Europei

Distribuie

Liceul Teoretic “Lucian Blaga” din Reghin și-a prezentat oferta educațională într-un mod cu totul inedit cu ocazia evenimentului ”Ziua Portilor Deschise Blaga” desfășurat în data de 9 mai. Cei care au trecut pragul liceului reghinean au avut putut afla date concrete despre oferta educațională și putut  descoperi sălile de clasă și laboratoarele. Nu a lipsit din oferta organizatorilor o serie de jocuri interactive, și nu în ultimul rând un Târg Gastronomic organizat de Catedra de limbi străine  cu ocazia Zilei Europei.

Creativitatea și originalitatea elevilor voluntari

Un rol important în buna desfățurare a evenimentului le-a revenit voluntarilor, coordonați de către prof. Kosztan Katinka.

„Ziua Liceului Blaga, marcată în data de 9 mai, a însemnat un șir de activități variate atât pentru elevii liceului nostru, cât și pentru oaspeții noștrii- elevii de clasa a VIII-a. Misiunea mea a fost coordonarea voluntarilor Blaga în activitățile propuse viitorilor lor colegi, momentan elevi la școlile generale din Reghin și comunele limitrofe, cu prilejul Zilei porților deschise. Prezentarea liceului, participarea la activități de team-building, dialoguri cu viitorii profesori și colegi de liceu sau participarea la târgul ofertei educaționale propuse pentru viitorul an școlar au fost doar câteva dintre activitățile în care voluntarii Blaga au excelat. Am apreciat creativitatea și originalitatea lor în prezentări, deschiderea si perspicacitatea lor în diverse situații și faptul că la orice solicitare au răspuns fără ezitare și s-au străduit să fie gazde primitoare. Pentru toate acestea -Dragi Voluntari, vă mulțumim!”, a precizat prof. Kosztan Katinka.

Cristina Drescan: „Activităţile de tip team-building încurajează iniţiativa, spiritul de echipă şi acumularea de cunoştinţe şi abilităţi prin acţiune”

Ziua Porților Deschide la Blaga a cuprins și câteva inedite activități de tip team-building coordonate de profesoara de limba engleză Cristina Drescan.

„În contrast cu învățatul „pe de rost” sau învățarea mecanică atât de ineficientă de multe ori, învățarea experiențială dezvoltă gândirea critică, strategică şi reflectivă, concentrându-se pe învăţarea prin cooperare şi observare. Mai mult, activităţile de tip team-building încurajează iniţiativa, spiritul de echipă şi acumularea de cunoştinţe şi abilităţi prin acţiune. Sunt mândră că la Blaga învățarea experiențială este prezentă nu doar sub formă de ‘joc’ sau ‘distracţie’, ci se aplică de mulţi colegi care cunosc această metodă modernă de învăţare şi aprofundare”, a precizat prof. Cristina Drescan.
La rândul ei, biblioteca a fost cea care a completat seria de activități menită să reliefeze o parte din preocuupările elevilor.

„Biblioteca Liceului Teoretic Lucian Blaga organizează o diversitate de activități culturale școlare și extrașcolare, se implică în proiectele educaționale ale liceului și dezvoltă proiecte de parteneriat cu alte instituții. De asemenea biblioteca reprezintă atât un spațiu de lectură cât și un spațiu de voluntariat. Elevii voluntari sunt implicați in evenimente menite sa răspândească plăcerea de a citi prin diverse activități de promovare a lecturii, colecte de carte pentru categorii sociale defavorizate, ateliere de creație, târguri”, a menâionat Simon Sanda, bibliotecar în cadrul Liceului Teoretic ”Lucian Blaga” Reghin.

Alin ZAHARIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

În ce stadiu se află proiectele centurilor ocolitoare din județul Mureș

Distribuie Deputatul social-democrat Dumitrița Gliga a prezentat vineri, 23 februarie, cu prilejul Conferinței Județene de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.