Home / Interviu / Palmaresul unui judokan mureșean
Szombati Attila

Palmaresul unui judokan mureșean

Distribuie

Szombati Attila de la Clubul Sportiv Bushi Shindo din Târgu Mureș, are un sac de medalii obținute la diferite competiții de judo. A început cariera la 5 ani, când tatăl său l-a dus la sport. Luna aceasta a obținut o medalie de bronz la XXIII a ediție a Hungarian Open Masters, la Judo, unde a concurat cu 175 de sportivi. În acest week-end ne-a dat vestea că a participat la Campionatul Internațional Satu Mare care a reunit sute de sportivi din România, Ucraina, Ungaria, Serbia, Slovacia și Polonia. Aici a obținut locul 2 la categoria M4 -100 kg si un loc 3- la unificarea categoriei. Despre traseul impresionat al acestui sportiv și palmaresul obținut de-a lungul anilor, aflăm în cele de mai jos.

La câți ani ani ați început să practicați acest sport?

Am început la 5 anișori să practic judo. Tatăl meu m-a dus la fostul club Voința din Târgu- Mureș, la sensei  Csép Dezsö pentru că eram deja tare bătăuș și neastâmpărat, la vremea aceea. Cu timpul, însă, făcând acest sport minunat, m-am liniștit.

Ce victorii aveți în palmares?

Am participat  la multe concursuri județene, zonale cu multe premii loc 1-2 și 3. Am ajuns și la finale pe țară, dar din cauza unei accidentări, nu am putut lua parte la concurs. Tot printr-un banal accident de concurs am ajuns să termin cu sportul prin anii 90. După 25- de ani de absență m- am reântîlnit cu foști colegi de judo, care mi-au spus că s-a făcut un nou grup de copii și veterani de judo sub îndrumarea Senseuriilor Csép Dezsö și Scridon Romulus, respectiv clubul  Bushi Shindo. Așa, în anul 2017,  am decis să reiau sportul mult iubit din copilărie. În 2018  deja participam la primul concurs de masters international din Ungaria, unde am luat un loc 3, după care a urmat Mastersul internațional la Satu Mare, tot loc 3, Mastersul Austriei cu un loc 2. După care a venit pandemia și nu am mai fost la concursuri, până în 2020, când am participat la Mastersul internațional organizat la Brasov, un loc 2,  și campionatul național de veterani organizat la Timișoara, un loc 3. În acest an am participat la Mastersul Ungariei, unde am luat un loc 3.

Care este locul preferat din Mureș în care vă petreceți timpul liber?

Ca loc preferat în Târgu – Mureș pot să spun că sala de judo, dar iubesc tot orașul.

Aveți și alte pasiuni?

Da, plimbatul cu bicicleta, cu role, și înotul .

Ce ritual aveți înainte de o competiție?

Înainte de competiție sunt cam îngrijorat mereu de kilograme să fiu bine la cîntar; schimb alimentația și fac mai multe antrenamente. Când nu avem antrenamanet mă pregătesc mai intens la limita posibilităților serviciului.

Care e rețeta succesului în acest sport?

Rețeta succesului este voința și dăruirea, susținerea colegilor și antrenorilor, cărora le mulțumesc pe această cale.

Dacă nu ați fi fost pasionat de judo, ce altceva ați fi făcut?

Dacă nu eram pasionat de judo probabil făceam ciclism sau orice sport, dar tatāl meu m- a dus aici și acest sport m-a format.

Ce le transmiteți susținătorilor dvs?

Le mulțumesc din suflet pentru susținere, mai ales soției mele care este alături de mine în tot ceea ce fac.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Prohibiția pescuitului în 2024

Distribuie Ca în multe alte domenii, și pescuitul are o legislație în vigoare, care stabilește …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.