Home / Stiri din vecinatatea Romaniei / Putin și Scholz, prima discuție telefonică

Putin și Scholz, prima discuție telefonică

Distribuie

Preşedintele rus Vladimir Putin a insistat vineri pe lângă cancelarul german Olaf Scholz în privinţa „ideologiei naziste” a forţelor cu care Rusia se luptă în Ucraina, în timp ce şeful guvernului german a atras atenţia asupra responsabilităţii guvernului rus în aprovizionarea alimentară mondială.

„A fost atrasă atenţia asupra continuării violărilor dreptului internaţional umanitar de către combatanţi care sunt adepţii unei ideologii naziste şi care utilizează metode teroriste”, a precizat Kremlinul într-un comunicat care detaliază afirmaţiile preşedintelui rus în cadrul unei discuţii telefonice cu cancelarul german.

El a repetat, de asemenea, că ofensiva sa, denunţată de comunitatea internaţională, vizează protejarea populaţiei rusofone din estul Ucrainei. Putin a acuzat încă o dată Kievul că este cauza blocajului negocierilor de pace.

Autorităţile ruse au justificat tot timpul atacarea Ucrainei de deriva „neonazistă” din această ţară.

Convorbirea, prima pe care cei doi lideri au avut-o în mai multe săptămâni, a fost iniţiată de Germania, potrivit biroului lui Putin.

Olaf  Sholz i-a „reamintit” vineri lui Vladimir Putin „responsabilitatea specială” a Rusiei în aprovizionarea alimentară mondială, aflată „sub tensiune din cauza războiului” din Ucraina, se menţionează într-un comunicat al cancelariei germane.

De asemenea, şeful guvernului german a „insistat”, în convorbirea de 75 de minute din cursul dimineţii, asupra necesităţii unui armistiţiu „cât mai curând posibil”, respingând în acelaşi timp „în mod clar acuzaţia că nazismul este foarte răspândit în Ucraina”, adaugă comunicatul.

(E.T.)

( www.agerpres.ro )


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Preparat culinar interzis de Regele Charles

Distribuie Organizaţia pentru drepturile animalelor Peta a anunţat că a primit o scrisoare care confirmă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.