Consilier local din Hodac acuzat de ANI de conflict de interese Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1783 Vizualizări

Consilier local din Hodac acuzat de ANI de conflict de interese

Biroul de presă al Agenției Naționale de Integritate (ANI) a anunțat marți, 17 mai, constatarea stării de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 16 aleși locali din România. Pe lista prezentată de ANI se află și Nicolae Farcaș, actual consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Hodac.

Redăm, în rândurile de mai jos, textul ANI intitulat ”Conflict de interese administrativ și sesizare Parchet”:

”În perioada exercitării mandatului 2016-2020 de consilier local, a participat la emiterea, respectiv la adoptarea de acte administrative care puteau produce folos material  pentru fiul său (persoană care deține calitatea de fermier din 2016), după cum urmează:

– a semnat  la data de 15 aprilie 2020, în calitate de membru al Comisiei de specialitate juridice, Raportul prin care a fost avizat proiectul Hotărârii C.L. Hodac din data de 15 aprilie 2020;

– a participat (votând „pentru”) la adoptarea Hotărârilor C.L. Hodac din datele de 16 martie 2020 pentru  aprobarea  regulamentului  privind  atribuirea  directă a contractelor de închiriere a pășunilor proprietate privată ale com. Hodac și 15 aprilie 2020 pentru aprobarea documentației de atribuire directă a pășunilor proprietate privată a UAT Hodac,deși eraobligat să anunțe interesul personal pe care îl avea și să nu participe la emiterea Raportului din data de 15 aprilie 2020 respectiv la adoptarea Hotărârilor C.L. Hodac din datele de 16 martie 2020 și 15 aprilie 2020.

Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) și alin. (2) – (5) din O.U.G. nr. 57/2019.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție  cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către FARCAȘ NICOLAE a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301  din Codul Penal, deoarece aceste acte administrative au produs folos patrimonial pentru fiul său: în temeiul Hotărârilor C.L. Hodac, la data de 19 mai 2020, fiul persoanei evaluate a încheiat cu locatorul C.L. Hodac (prin primarul în funcție), un contract de închiriere, prin atribuire directă, pentru suprafața de pășune aflată în domeniul privat al comunei Hodac, iar în baza contractului, a încasat de la A.P.I.A. – Centrul județean Mureș subvenții în sumă totală de 609.757 lei și a realizat venituri impozabile din activități agricole în sumă totală de 98.109 lei.”

În cazul în care consilierul local Nicolae Farcaș dorește să își expună punctul de vedere oficial vis a vis de această speță, redacția Zi de Zi îi stă la dispoziție în acest sens, la adresa de e-mail redactia@zi-de-zi.ro.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE