Trei motive pentru care Chelsea poate să încheie sezonul cu un trofeu Timp liber
  • gabriela.belean
  • 0 comentarii
  • 137 Vizualizări

Trei motive pentru care Chelsea poate să încheie sezonul cu un trofeu

Sfârșitul sezonului competițional 2021-2022 le face fanilor fotbalului un cadou de neuitat. Finala celei mai vechi competiții din lume se dispută între două dintre cele mai în vogă formații din Anglia și din întreg fotbalul continental. Chelsea și Liverpool dau piept pe istorica arenă Wembley și promit încă un meci spectaculos.

Formațiile antrenate de Thomas Tuchel și Jurgen Klopp s-au mai întâlnit de trei ori în acest sezon și, de fiecare dată, spectacolul a fost la cel mai înalt nivel. În campionat, meciul de pe Anfield s-a încheiat cu scorul de 1-1, în vreme ce returul de pe Stamford Bridge s-a terminat 2-2. 

De ce poate să câștige Chelsea finala FA Cup

Tot pe Wembley, Chelsea și Liverpool s-au înfruntat în finala Cupei Ligii, iar “cormoranii“ au câștigat după penalty-uri. Finala FA Cup îi oferă lui Chelsea șansa revanșei, iar fanii londonezilor au câteva motive serioase de optimism. Iată care sunt cele mai importante trei dintre acestea!

  1. Dorința de revanșă a lui Thomas Tuchel – londonezii au ajuns până în finala FA Cup și în ediția precedentă a competiției, însă au fost învinși cu 1-0 de Leicester City. La doar câteva zile distanță, “albaștrii“ câștigau finala UEFA Champions League, însă înfrângerea de pe Wembley le-a lăsat un gust amar fanilor. Și în acest sezon, Chelsea a ajuns să joace finala Cupei Ligii pe legendara arenă din Londra, meci pe care l-au pierdut chiar contra lui Liverpool, la loviturile de departajare. Finala FA Cup este prilejul perfect pentru tehnicianul lui Chelsea să se revanșeze și să câștige, în sfârșit, un trofeu pe Wembley. 
  1. Program mai ușor până la duelul final – eliminată deja din Liga Campionilor și departe de orice gând de titlu în Premier League, Chelsea își poate concentra toate eforturile pe duelul din finala Cupei Angliei. Tuchel își poate permite să menajeze jucătorii importanți în duelul cu Leeds, care va avea loc cu doar trei zile înaintea finalei. În schimb, Liverpool este implicată atât în Liga Campionilor, cât și într-un duel infernal pentru titlu. Mai multe meciuri, mai multă oboseală, mai puține posibilități de odihnă pentru vedetele “cormoranilor“. Din acest punct de vedere, prospețimea ar putea fi de partea lui Chelsea.
  1. Ultima șansă pentru Antonio Rudiger și Andreas Christensen – de când a venit la Chelsea, Thomas Tuchel a reușit să impresioneze pe toată lumea prin modul în care și-a organizat apărarea. Un rol decisiv în acest proces l-au jucat Antonio Rudiger și Andreas Christensen, doi dintre cei mai buni fundași centrali din Europa. Atât neamțul, cât și danezul s-au adaptat perfect sistemului cu trei apărători centrali. Din păcate pentru Chelsea, finala cu Liverpool este ultimul mare meci pe care cei doi îl vor disputa în tricoul londonezilor. Ambii ajung la final de contract și vor pleca în Spania, la Real Madrid, respectiv FC Barcelona. Această ultimă oportunitate la cel mai înalt nivel este una pe care cei doi o așteaptă, cu siguranță, și pe care vor să o fructifice înainte de a înceta să mai fie jucătorii lui Chelsea.

Acestea sunt doar trei dintre atuurile pe care Chelsea le are în fața lui Liverpool, înainte finalei FA Cup. Pariurile sportive o dau favorită pe Liverpool. Chelsea are o cotă de 3,50, extrem de atractivă, dacă ai încredere în echipa lui Thomas Tuchel și în tehnicianul neamț. 

Sursa foto: Pixabay.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE