Home / Stiri din vecinatatea Romaniei / Rapper spaniol care a glorificat terorismul, câștig de cauză

Rapper spaniol care a glorificat terorismul, câștig de cauză

Distribuie

Un rapper spaniol condamnat în Spania pentru glorificarea terorismului a obţinut din nou câştig de cauză în Belgia împotriva extrădării sale în urma unei hotărâri a unui tribunal din Gent, a informat agenţia de presă Belga, preluată de dpa.

Rapperul Valtonyc, pe numele său real Josep Miquel Arenas, a fost condamnat în 2018 la doi ani de închisoare pentru apologia grupurilor teroriste separatiste spaniole şi la încă un an şi jumătate pentru insulte aduse monarhiei spaniole.

Arenas a fugit în Belgia în mai 2018, unde a reuşit să scape de extrădare de atunci. Un tribunal din Gent a decis anterior în favoarea lui, hotărând ca acesta să nu fie extrădat.

Cea mai înaltă instanţă din Belgia, Curtea de Casaţie, a respins parţial această decizie în ianuarie 2022 referitor la acuzaţiile cu privire la insulte aduse familiei regale a Spaniei.

DPA

( www.agerpres.ro )

 

De asemenea, verificati

Mii de credincioşi, omagiu fostului papă Benedict al XVI-lea

Distribuie Mii de credincioşi s-au adunat luni dimineaţa la Vatican pentru a-i aduce un ultim …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.