Home / Invatamant / Ce a transmis Petre Daea, Ministrul Agriculturii, elevilor de la Colegiul Agricol Traian Săvulescu
8 decenii de existență

Ce a transmis Petre Daea, Ministrul Agriculturii, elevilor de la Colegiul Agricol Traian Săvulescu

Distribuie

Felicitări pentru felul în care a fost conceput programul de activități dedicate celor 80 de ani de existență a Colegiului Agricol Traian Săvulescu. În perioada 16-20 mai au avut loc concursuri și competiții sportive, dezbateri, expoziții de utilaje agricole și produse apicole, dresaj canin și spectacole cu prezența unor artiști locali de renume.

Deschiderea festivă a avut loc joi, 19 mai, în curtea școlii. Moderatorul evenimentului prof. Veronica Ciuchină, a făcut o scurtă prezentare a inviaților menționând

Este un moment special al colegiului. Conducerea Colegiului Agricol, reprezentată de director profesor inginer Blaga Adriana, director adjunct profesor Diana Matei și consilier educativ profesor Marcu Adina, vă mulțumește că ați răspuns pozitiv de a lua parte la acest moment atât de special pentru instituția noastră. Suntem onorați de prezența invitaților noștri cărora le urăm un călduros bun venit.

Prezenți la eveniment au fost ministrul Petre Daea, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Dumitrița Gliga, deputat în Parlamentul României, Casandra Vasiu din partea Primăriei Municipiului Târgu Mureș,  Illés Ildikó inspector școlar general adjunct, Gabriel-Cornel Grozav, inspector școlar adjunct, Niță Fănică, inspector coordonator. Gușatu Ileana, director executiv la Direcția Agricolă Mureș, Dr.ing.Ioan Oroian- Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea Bovinelor Sângeorgiu de Mureș, rector Cornel Cătoi – USMV Cluj-Napoca, Alin Helgiu coordonator al Oficiului Județean de Zootehnie Mureș, Ovidiu Săvâșcă, director executiv APIA Mureș, Directorul executiv al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Mureş, dr. Kincses Sandor, Ioan Pop administratorul Ceragrim Mureș, reprezentanți Azomureș, Dafcochim, IRUM Reghin, MIRDATOD SRL Ibănești, Serele Târgu Mureș.

Educația poate schimba lumea

Peste 15.000 de tineri au absolvit această școală, iar astăzi lucrează în domeniul agricol, la Direcția Sanitar Veterinară sau au propriile ferme.

Potrivit cuvintelor rostite de prof. ing. Blaga Adriana, directorul unității de învățământ, educația este cea mai puternică armă pe care o putem folosi pentru a schimba lumea. Iar instituția noastră face educație agricolă de 80 de ani. Faptul că am avut capacitatea să ne adaptăm de-a lungul timpului la cerințele și exigențele pieței forței de muncă, îmbinând tradiția cu inovația, a făcut ca școala noastră de-a lungul deceniilor de existență să nu-și schimbe profilul de bază, respectiv pregătirea în domeniul agricol și ramurile conexe.

Colegiul se bucură de o diversitate a formelor de învățământ și specializări, respectiv specializare agricolă, veterinară, industrie alimentară, economică pentru turism și altele.

Felicitări pentru acest eveniment important pe care l-ați organizat. Numele savantului Traian Săvulescu, biolog și  botanist renumit, fost ministru al agriculturii, președinte al Academiei Române, un valoros specialist legat de existența umană, de trăinicia activității în domeniul agriculturii, va purtat de-a lungul vremii pe culoarul cunoașterii profesionale, a declarat ministrul Petre Daea, sfătuind, totodată, tinerii să nu plece din acest domeniu de activitate, pentru că este șansa lor și șansa României.

Câteva cuvinte a rostit și deputatul PSD Dumitrița Gliga, convinsă că, atunci când vorbim de performanță, inevitabil ne îndreptăm privirile şi spre școlile cu profil agricol, precum Colegiul Traian Săvulescu. În termeni istorici, 80 de ani nu înseamnă prea mult, dar de la plugul tras de boi până la super utilajele agricole de astăzi, conectate la GPS, este un adevărat salt în timp.

Zilele Școlii Agricole Mureșene se încheie astăzi cu o întâlnire a cadrelor didactice, pensionari ai Colegiului. Felicitări și la cât mai multe aniversări!


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.