Home / Invatamant / FOTO: ”Ziua Porților Deschise” la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 6 Târgu Mureș

FOTO: ”Ziua Porților Deschise” la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 6 Târgu Mureș

Distribuie

Plecând de la citatul lui J. A. Comenius: „să urmărim natura, s-o învăţăm. Aşa cum natura, spre a-şi realiza opera ei, aşteaptă un timp potrivit, tot aşa şi noi educăm omul la timpul potrivit, în primăvara vieţii”, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 6 Tg. Mureș a organizat joi, 19 mai, de la ora 16.30, ”Ziua Porților Deschise”.

Echipa grădiniței a așteptat cu entuziasm copilașii curioși, părinții grijulii, într-un cadru primitor, atractiv, sigur, pentru a se cunoaște și a lega prietenii.

A răspuns întrebărilor despre micul univers minunat și vesel, despre toate principiile care le definesc și pe cale le învață alături de copilași în fiecare zi.

Spațiul generos al curții grădiniței a fost un univers de joacă, pe care cei mici l-au descoperit prin intermediul activităților, desfășurate de echipa de educatoare.

Au fost ghidați în lumea artei prin atelierele de pictură, folosind pipete, au desfășurat activități de modelaj, care să le încurajeze dragostea de a descoperi prin experiment și senzorialitate, activități sportive distractive care să nu-i lase pe micuți să se plictisească.

Atracția copilașilor a fost grădina senzorială formată din aleea terapeutică și cea cu plante aromatice, o adevărată încântare pentru cei mici. Copilașii au pășit desculți peste nisip, piatră, coceni, lemn, dopuri, rumeguș, etc, experimentând diferite trăiri și emoții prin simpla atingere a piciorului gol pe elementele amintite.

Mediul organizat a devenit pentru copii o sursă de cunoaștere, un spațiu stimulativ, confortabil, original, creativ, liber, favorabil pentru dezvoltarea cognitivă și socioemoțională a copilului.

Unul din principiile grădiniței este de a le asigura copiilor o sănătate mai bună prin meniurile sănătoase întocmite de nutriționist precum și prin conectarea copiilor cu natura prin diverse activități. Activitățile din sala de grupă sunt completate cu activități de învățare în aer liber, ce reprezintă de fapt o formă valoroasă de explorare a realității.

Echipa grădiniței mulțumește tuturor celor care au pășit cu încredere în lumea minunată și fascinantă a Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 6 Târgu Mureș.

Prof. înv. preșc. Raluca MATEI,

Director

 

De asemenea, verificati

Interviu. Asociația Caritas-peste trei decenii de angajament social în slujba comunității. Află ce servicii oferă

Distribuie Asociația Caritas Alba Iulia este o organizație neguvernamentală, înființată în anul 1990 de Arhiepiscopia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.