Home / Reviste / Reghin / Asociația ”Frăția” Reghin, grijă pentru pensionari

Asociația ”Frăția” Reghin, grijă pentru pensionari

Distribuie

Pensionarii reghineni din cadrul Asociației Pensionarilor ”Frăția” Reghin au început să-și intensifice activitățile, mai exact să revină la normal, după perioada de pandemie. Despre toate aceastea ne-a vorbit Vian Bonț, președintele Asociației ”Frăția” Reghin.

Reporter: Care este istoricul asociației?

Vian Bonț: Asociația ”Frăția” Reghin a fost înființată în anul 2021 ca urmare a situației pandemice de COVID-19. Această asociație a pensionarilor din Reghin desfășoară o bogată activitate în sprijinul persoanelor vârstnice din oraș și din zonă, în plan social, cultural, sportiv cât și de îndrumare în ce privește dosarele de pensie sau cererile pentru biletele de tratament.

Rep.: Concret, ce acțiuni a bifat asociația în acest an?

V.B.: Dacă luăm în vedere anul 2022, avem un efectiv de peste 300 de membri. Aceștia, au putut participa în luna februarie la un mare concurs de schi și săniuș desfășurat pe pârtia din Toplița intitulat ”Cupa Municipiului Reghin”, dotat cu premii, diplome, cupe și medalii. Cu ocazia zilei de 8 Martie, Ziua Internațională a Femeii, nu au fost uitate doamnele din asociație care au avut parte de o masă festivă bogată în compania unor artiști consacrați precum Maria Neag, Florin Milăr, David Pușcaș, Cornelia Ardelean și Florin Vos. De apreciat la membrii asociației sunt excursiile turistice și pelerinajele. Astfel, au fost vizitate în acest an mănăstirile Piatra Fântânele și Nuseni, Dumbrava și Recea, Stațiunea Colibița, Băile Figa, Tășnad și municipiul Satu Mare. De 1 Mai, Ziua Internațională a Muncii, s-a desfășurat pe Platoul Fâncel din comuna Ibănești o masă festivă, un picnic, precum și un interesant concurs de istorie contemporană și geografie. Concursul a prevăzut 20 de întrebări, iar cei mai buni au fost premiați cu diplome, cupe, medalii și premii speciale. Concursul a fost câștigat de Suciu Rita (locul I), urmat de Lucia Cioroianu (locul II) și Ioan Dan (locul III).

Rep.: Ce urmează?

V.B.: În cursul lunii mai ne pregătim pentru o excursie la Mănăstirea Prislop la mormântul lui Arsenie Boca, și la Rezervația de Zimbri din Hațeg. Urmează apoi o vizită de trei zile pe traseul Transfăgărășan, Târgu-Jiu, Porțile de Fier, itinerar care va cuprinde și Mănăstirea Oașa. Amatorii de pescuit vor putea participa la un mare concurs cu premii pe lacul din Voivodeni. În parteneriat cu Asociația ”Sportul pentru toți”, va avea loc un inedit concurs de șah și table pentru amatori care va fi găzduit de clubul asociației situat în Reghin, strada Pentru Maior nr. 29. Nu în ultimul rând, doresc să amintesc aici de 1 Octombrie, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. Sărbătoarea din acest an va fi pregătită din timp, materializată printr-o masă festivă. Cu acest prilej va avea loc decernarea Diplomelor de Excelență unor pensionari care de-a lungul vieții au desfășurat o activitate de succes în plan profesional făcând cinste municipiului Reghin.

Rep.: Cât de importantă este grija asociației față de soarta pensionarilor?

V.B.: Extrem de importantă, și aici nu mă refer doar la activitățile de recreere, ci și grija față de un trai mai bun. În acest sens, vreau să amintesc aici un succes obținut în istanță ce are în vedere dobândirea Grupei II de muncă în mediu toxic, de care beneficiază peste 900 de persoane de la Fabrica de încălțăminte Alpina. De asemenea, în cadrul asociației a luat ființă Fundația Umanirată ”Împreună-Együt” pentru persoanele cu dizabilități și handicap care vor beneficia de un sprijin și ajutor material în viața de zi cu zi conform Legii 448/2006 cât și consiliere psihologică și juridică.

Rep.: Un gând pentru colegii pensionari din cadrul asociației.

V.B.: Doresc să transmit un mesaj colegilor pensionari, să lupte cu viață, să nu dispere deoarece Bunul Dumnezeu ne apără și ne ocrotește zi de zi. Doamne Ajută.

A consemnat Alin ZAHARIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.