Prevenirea discriminării la IPJ Mureș Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 161 Vizualizări

Prevenirea discriminării la IPJ Mureș

S-a lansat la nivel național SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII, o manifestare deja devenită tradiție. În județul Mureș, ediția din acest an a fost deschisă duminică, 22 mai, la Sighișoara, cu un eveniment axat pe respect reciproc și siguranță în traficul rutier.

Tematica zilei de luni, 23 mai, este PREVENIREA DISCRIMINĂRII – un bun prilej de discuții despre consecințele pe care acest comportament le are. Din păcate, foarte des judecăm, etichetăm, după tot felul de criterii, iar copiii, văzând astfel de comportamente, preiau acest model la rândul lor comportându-se astfel cu alți copii. Aspectul fizic, faptul că poartă ochelari de vedere sau aparat dentar, vestimentația, ori faptul că unii părinți sunt divorțați, vacanțele scumpe, culoarea pielii și lista poate mult continua, sunt unele dintre lucrurile cele mai des întâlnite printre discriminările dintre copii. Cu toții avem dreputire egale, iar discriminarea generează suferință, deseori transpusă în agresivitate!

La Grădinița PP 12 din Târgu Mureș, în Proiectul “Copil ca tine sunt și eu”, în curusl zilei de astăzi au loc ateliere de lucru în mai multe grupe, aproximativ 200 de copii vor participa astăzi la un “exercițiu” despre empatie și solidaritate.

Deasemenea, sub sloganul “Discriminarea distruge suflete!”, în Cetatea Medievală astăzi are loc o întâlnire aparte cu elevi ai Liceului de Artă, care au exprimat în felul caracteristic impactul discriminării, în lucrări ce vor fi premiate, după ce în prealabil se va discuta pe marginea unui material video pe subiectul zilei. Lucrările se vor reuni și într-o galerie online (pagina de facebook “Siguranța Mureșenilor”), pentru a putea fi admirate de cât mai multe persoane.

Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității invită comunitatea mureșeană la implicare, inclusiv prin diseminarea recomandărilor din fiecare zi! Prevenirea criminalităţii trebuie să devină o preocupare a fiecărui cetăţean. Aceasta este o necesitate, întrucât criminalitatea afectează viaţa tuturor. Este simplu să vorbeşti despre prevenirea criminalităţii, însă aplicarea devine dificilă deoarece tendinţa obişnuită a omului este aceea de a amâna şi neglija conştientizarea problemelor de siguranţă. Modul de a gândi „Mie nu mi se va întâmpla una ca asta!”, este încă foarte des întâlnit.

Pentru a atrage atenţia oamenilor asupra  riscurilor care ne pândesc la tot pasul în viaţa de zi cu zi, se derulează activităţile de informare, în scopul prevenirii criminalităţii. O manifestare aparte la nivel național, de peste 15 ani, este SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII, ce urmăreşte sublinierea importanţei componentei preventive a activităţii Poliţiei şi totodată a parteneriatului cu alte autorităţi/instituţii/ONG-uri/mass media, dar, mai ales, cu cetățenii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE