Home / Învățămînt / Valorile europene, împărtășite la ”Ioan Bojor”

Valorile europene, împărtășite la ”Ioan Bojor”

Liceul Tehnologic ”Ioan Bojor” din Reghin a marcat săptămâna trecută Ziua Europei printr-o serie de activități menite să pună în valoare apartenența României la cultura și valorile Europei. „Ziua Europei, un simbol al păcii, unității și relațiilor armonioase dintre statele membre, a fost celebrată și la Liceul Tehnologic „Ioan Bojor” prin mai multe activități extracurriculare, prin care elevii au înțeles importanța apartenenței României la spațiul european”, a precizat prof. Claudia Nicoleta Negoiță, directoarea Liceului Tehnologic ”Ioan Bojor” din Reghin.

Săptămâna dedicată Zilei Europei a debutat cu un concurs zonal, „Călător prin Europa”, aflat la a VIII-a ediție, organizat de prof. Andrea Moldovan, care s-a dovedit a fi o competiție interesantă și instructivă pentru echipajele formate din elevi de la toate liceele din Reghin, dar și de la Liceul Tehnologic „Vasile Netea” din Deda.

Vineri, în curtea școlii, a avut loc prima ediție a concursului „Împreună pentru Europa”, care s-a bucurat de un real succes, dovadă fiind numărul mare de elevi care s-au implicat. Concursul a fost organizat de o echipă formată din bibliotecara Simona Cadar, și mai multe cadre didactice: Ioana Bungărdean, Nagy Erika, Andrea Moldovan, Tothi Melba, Pap Anamaria și Vasile Ciobanu. Elevii s-au întrecut în probe organizate pe patru secțiuni (I. Prezentare Power Point, II. Gastronomie specifică, III. Moment artistic, IV. Costumație reprezentativă.) În concurs au intrat șapte grupe de elevi, fiecare grupă reprezentând o țară: Italia, Ungaria, Grecia, România, Franța, Germania, Spania.

„Aceste activități extracurriculare au avut ca scop principal îmbogățirea cunoștințelor elevilor despre tot ceea ce înseamnă Uniunea Europeană. Totodată, implicarea în astfel de proiecte, le permite elevilor dezvoltarea creativității și competitivității, formarea aptitudinilor de comunicare și cooperare, dar și aprecierea unor valori culturale. Astfel de activități, care aduc elevii și profesorii împreună, ne ajută să fim solidari și uniți contrar diferențelor de limbă, religie, cultură și obiceiuri. Felicităm toti elevii participanți și le mulțumim pentru implicare!”, a menționat prof. Claudia Nicoleta Negoiță.

Citeste si:  FOTO: Expoziție-târg de produse tradiționale la Reghin

Alin ZAHARIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Iluminatul public din centrul Reghinului, modernizat

Conducerea Primăriei Municipiului Reghin a atribuit, în data de 25 mai 2022, societății Electroutil Aliser …