Home / Administratie / La Luduș se distribuie pachete sociale

La Luduș se distribuie pachete sociale

Distribuie

Proiectul prin care se distribuie pachete cu produse alimentare este inclus în cadrul Programului Operțional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD). La Luduș, pachetele în greutate de aproximativ 25 de kilograme fiecare se distribuie familiilor și persoanelor singure cărora li s-a stabilit dreptul la un venit minim garantat conform Legii nr. 416/2021, ca formă de asistență socială, familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei și personele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate.

Programul este finanațat din fondul de ajutor european destinat persoanelor defavorizate și are ca scop reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială.

Pachetele cu produse alimentare conțin: 5 kilograme de făină albă, 4 kilograme de mălai, 800 de grame de paste făinoase, 4 litri de ulei, 2 kilograme de zahăr, 4 kilograme de orez, 5 conserve cu carne de vită, 3 conserve cu carne de porc, 5 cutii cu pateu de porc, 2 borcane cu compot de fructe, un borcan cu gem de fructe și un borcan cu gem dietetic.

Pachetele se distribuie în perioada 23 mai – 1 iulie 2022 din spațiul stabilit în fostul sediu al ACR, imobil aflat în spatele clădirii Primăriei orașului. Cei aflați în drept trebuie să prezinte cartea de identitate/buletinul de identitate ale persoanelor majore, iar pentru coopii este nevoie de certificatul de naștere.

Eliberarea pachetelor este asigurată de Primăria orașului Luduș până în ziua de 1 iulie 2022.

Ioan A. BORGOVAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Zi de Zi 20 de ani / La Mulți Ani, Zi de Zi!

Distribuie 20 de ani de existență a sărbătorit în această seară Cotidianul Zi de Zi, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.