Home / Sanatate / Caravana ”Sănătatea vine la tine”, popas în județul Mureș

Caravana ”Sănătatea vine la tine”, popas în județul Mureș

Distribuie

În perioada mai – iulie, peste o mie de persoane din mediul rural vor beneficia de investigații medicale gratuite în cadrul caravanei „Sănătatea vine la tine”, organizată de Alianța Pacienților Cronici din România (APCR), o organizație nonguvernamentală formată în 2012 cu scopul de a face cunoscute şi respectate drepturile pacienţilor români.

Echipe formate din medici specialiști, medici rezidenți, asistente medicale și voluntari aleși dintre elevii la școlile postliceale și studenții la medicină din Timișoara, Târgu Mureș, București, Iașiși Craiova vor face analize de sânge (hemogramă, profil lipidic, feritină), investigații pentru diagnosticarea diabetului (glicemie și glicată),EKG și evaluare pentru riscul bolilor cardiovasculare.

Caravana este la prima ediție și va ajunge în acest an, în perioada 21 mai – 3 iulie în localități din 7 județe: Caraș Severin, Iași, Mureș, Tulcea, Ialomița, Dolj, Dâmbovița și Călărași.

Pe 28 și pe 29 mai, caravana, împreună cu partenerii de laAsociația Copiilor și Tinerilor Diabetici Mureș (ASCOTID), va ajunge în localitatea Beica de Jos din județul Mureș.

„Pentru foarte mulți locuitori din mediul rural, spitalele sunt greu accesibile din punct de vedere al distanței sau al costurilor de transport. Sunt, în continuare, localități rurale fără medic de familie sau cu prea puțini medici pentru numărul de locuitori. Dat fiind accesul dificil al pacienților la servicii de sănătate, vizita caravanei în localități aflate la mai mult de 20 de kilometri de cel mai apropiat spital public este cu atât mai utilă”, spune Cezar Irimia, președinte APCR.

O componentă foarte importantă a campaniei, pe lângă testări, o reprezintă informarea și educarea pacienților. De aceea, în spațiile de investigații vor exista pliante și afișe cu informații despre diabet și bolile cardiovasculare,dar și despre importanța efectuării analizelor anuale de sânge.

Caravana „Sănătatea vine la tine” este organizată de APCR în parteneriat cu asociații de diabet din toată țara („Asociația Diabeticilor din Reșița”, Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetici Mureș (ASCOTID), ACES Iași – „Asociația pentru consiliere și educație în sănătate”, Asociația „Da, si eu pot!”), și este susținută de: Synevo, Novartis, Boehringer Ingelheim, Novo Nordisk, Janssen, Sanofi, Vifor Pharma, Servier și Wörwag Pharma.

Parteneri medicali: farmaciile Alphega, Roche, Medist, Medcam, A1CNow, Asociația de podiatrie și Neurodiab.

Mai multe detalii despre campanie și programul la zi al caravanei pot fi găsite pe https://aliantapacientilor.ro/.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Furt dintr-un magazin din Târgu Mureș. Suspectul, prins de jandarmi în câteva minute

Distribuie Un bărbat a fost prins de jandarmii mureșeni la scurt timp după ce a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.