Mureș: Record de donatori de sânge pentru victima unui accident de parașutism Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 419 Vizualizări

Mureș: Record de donatori de sânge pentru victima unui accident de parașutism

Peste 100 de persoane s-au prezentat, miercuri, la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Târgu Mureş, în scopul de a dona sânge pentru tânărul care a suferit un accident de paraşutism în urmă cu o zi, pe Aeroclubul Târgu Mureş, după ce paraşuta nu i s-a deschis.
Marinela Lazăr de la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Târgu Mureş a declarat, miercuri, că întrucât timpul de aşteptare s-a prelungit, dat fiind afluxul mare de donatori, o parte dintre aceştia au fost reprogramaţi.
Reprezentanţii Centrului de Transfuzii din Târgu Mureş au precizat că se aşteaptă la un număr mare de recoltări şi în zilele următoare şi fac apel la cei care doresc să doneze sânge să se organizeze în grupuri pentru a reduce timpul de aşteptare.
„Mulţi dintre cei de astăzi au fost la prima donare de sânge, iar în cazul lor procedura durează mai mult fiindcă se întocmesc carnete şi trebuie să stea mai mult timp după recoltare”, a subliniat Marinela Lazăr.
Aeroclubul României a anunţat, marţi, că accidentul de pe Aeroclubul Târgu Mureş, în urma căruia un tânăr a căzut în gol de la o înălţime semnificativă, se datorează deschiderii defectuoase a paraşutei principale, paraşuta principală şi cea de rezervă fiind încurcate şi deschise parţial.
„Astăzi, 24 mai 2022, în jurul orei 12.00, un elev paraşutist al Aeroclubului Teritorial ‘E. Carafoli’ Mureş, aflat la al 17-lea salt în cadrul cursului de obţinere a licenţei, a suferit un accident ca urmare a deschiderii defectuoase a paraşutei principale, luând contact dur cu solul, paraşuta principală şi cea de rezervă fiind încurcate şi deschise parţial. Au fost luate imediat măsurile necesare conform procedurilor standard, fiindu-i acordate îngrijiri medicale de către personalul solicitat prin Serviciul de Urgenţă 112. Au fost informate toate autorităţile competente în astfel de situaţii, iar inspectori ai Autorităţii de Investigaţie şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (AIAS) urmează să investigheze cauzele care au dus la acest accident. Conducerea Aeroclubului Romaniei a dispus oprirea activităţii de paraşutism în toate aerocluburile teritoriale, până la stabilirea cauzelor accidentului”, a precizat Aeroclubul României, într-un comunicat de presă. 

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE