Părinți, copii! Sunteți invitați la spectacol la Shopping City Târgu Mureș Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 255 Vizualizări

Părinți, copii! Sunteți invitați la spectacol la Shopping City Târgu Mureș

Organizația Salvați Copiii și Shopping City Târgu Mureș organizează azi, 25 mai 2022, începând cu ora 17.00, în cadrul centrului comercial – zona InfoDesk, spectacolul de improvizație “Exploratorii digitali în siguranță”. Evenimentul este dedicat copiilor și părinților, pe teme legate de siguranța în mediul online.

Aproape 80% dintre copiii cu vârsta între 8 și 17 ani utilizează Internetul zilnic timp de cel puțin trei ore, în afara orelor de școală, procentul celor care petrec între una și două ore pe zi fiind de 19 %. Paginile web găsite folosind Google și paginile de știri sunt principalele surse de informare a copiilor, urmate de discuțiile cu prietenii sau rețelele sociale. Aproape 50 % dintre copii afirmă că informația este adevărată când corespunde cu ce știu deja.

“Evenimentele din ultima perioadă, începând cu pandemia Covid 19 și continuând cu războiul din Ucraina și criza refugiaților, au generat o stare de tensiune, pe care copiii au resimțit-o din plin.  Primim tot mai des, în cadrul liniilor de consiliere la Salvați Copiii, solicitări atât de la copii, cât mai ales de la părinți, care nu știu cum să gestioneze anxietatea copiilor și cum să îi protejeze de impactul știrilor false care circulă pe internet. Lansăm acest proiect alături de NEPI RockCastle pentru a atrage atenția asupra acestui fenomen tot mai răspândit și pentru a-i învăța pe copii și părinți despre importanța gândirii critice, gestionarea emoțiilor și recunoașterea informațiilor contrafăcute din mediul online, pentru a stopa răspândirea acestora.”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvați Copiii.

Cadouri și surprize

Participarea la eveniment este gratuită, iar la finalul evenimentului, copiii participanți vor primi cadouri din partea organizatorilor.

Acest spectacol face parte din seria de evenimente derulate sub conceptul „Părinte responsabil în era digitală” și se organizează în 6 centre comerciale: Shopping City Târgu-Jiu, Shopping City Târgu Mureș, Promenada Sibiu, Ploiești Shopping City, City Park Mall Constanța și Promenada Mall București.

Pentru mai multe detalii accesați:

 https://www.facebook.com/SigurPeNet/photos/a.10150819967038272/10161783505918272

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE