Home / Consiliul Judetean Mures / Mureș: ”Undă verde” pentru un laborator de cercetare și studii biologice moleculare

Mureș: ”Undă verde” pentru un laborator de cercetare și studii biologice moleculare

Distribuie

Aleșii județeni au aprobat joi, 26 mai, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, realizarea de către Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș a investiției „Amenajare laborator de cercetare și studii biologice moleculare în infecții, în terapia intensivă – din cadrul Clinicii de boli infecțioase I”, în incinta imobilului situat în Târgu Mureș, strada Gheorghe Doja nr. 89, care face parte din domeniul public al județului Mureș, aflat în administrarea Spitalului Clinic Județean Mureș.

Hotărârea luată de către Consiliul Județean Mureș prevede că ”acordul proprietarului nu constituie act de autorizare a executării lucrărilor, beneficiarul fiind dator a obține toate avizele, acordurile și autorizațiile necesare, potrivit legii.”

Potrivit președintelui Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, în vederea realizării investiției între Spitalul Clinic Judeţean Mureş și UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș s-a încheiat un contract de comodat, în data de 19 septembrie 2017, cu modificări și completări ulterioare.

”Prin Ordinul Ministerului Sănătății nr.140/1515 din 26 ianuarie 2007 pentru aprobarea Metodologiei în baza căreia se realizează colaborarea dintre spitale şi instituţiile de învăţământ superior medical, respectiv de învățământ medical, se conferă posibilitatea ca spaţiile din spitale să fie folosite pentru învăţământul postliceal medical, universitar şi postuniversitar acreditat de stat, fără plată, pe baza unui contract prin care părțile stabilesc regulile de folosință”, a arătat președintele Consiliului Județean Mureș, în Referatul de aprobare aferent proiectului de hotărâre.

(Redacția / Foto: https://ro.depositphotos.com/home.html )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Soós Zoltán, optimist pentru investiții noi la Târgu Mureș

Distribuie Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a participat miercuri, 5 octombrie, la Alba Iulia, …