Planul de pace prezentat de Italia nu e pe placul Rusiei Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 100 Vizualizări

Planul de pace prezentat de Italia nu e pe placul Rusiei

 Ministerul de Externe rus a calificat miercuri drept ”o fantezie” propunerea de plan de pace pentru Ucraina prezentată de Italia.

”Nu poţi să furnizezi arme Ucrainei cu o mână şi cu cealaltă să vii cu planuri pentru o soluţionare paşnică”, a declarat despre iniţiativa Italiei purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova.

”Dacă ei speră că Federaţia Rusă se va agăţa de un plan occidental, înseamnă că nu au înţeles multe”, a adăugat ea. Ministrul italian de externe Luigi Di Maio a anunţat săptămâna trecută că ţara a prezentat la ONU un plan pentru ”facilitarea dialogului etapizat” între Rusia şi Ucraina şi că a discutat acest plan cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Planul propus cuprinde patru faze, începând cu o încetare a focului sub monitorizare ONU şi continuând cu un acord asupra statutului Ucrainei în relaţia cu NATO şi Uniunea Europeană.

Următorul pas ar fi soluţionarea chestiunilor teritoriale, inclusiv cele care privesc peninsula Crimeea şi Donbasul, ajungând în final la un nou acord de securitate în Europa.

Reuters

( www.agerpres.ro )

Foto: www.stiridiaspora.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE