Home / Agricultura / Leco Impex. Pion de bază în agricultură și industrie, de 30 de ani!

Leco Impex. Pion de bază în agricultură și industrie, de 30 de ani!

Distribuie

O afacere de familie bazată de încredere, inspirație și muncă eficientă. Astfel ar putea fi explicat pe scurt succesul firmei mureșene Leco Impex, o companie importantă pentru agricultori și industrie. Leco a împlinit 30 de ani de activitate, eveniment sărbătorit zilele trecute la Târgu Mureș, alături de prieteni și parteneri.

”Mulțumesc tuturor celor prezenți. Avem alături de noi mulți invitați, clienți, furnizori, investitori, îi avem pe colegii noștri și nu în ultimul rând am alături de mine, familia. Aniversările înseamnă momente festive în care ne putem bucura împreună, cei care simt și muncesc și colaborează și putem, de asemenea, să vă prezentăm viziunea noastră ”.

Așa și-a început discursul la gala aniversară, Bartha Carol. Directorul general LECO a făcut, apoi, o scurtă prezentare a perioadei de început a companiei, anii 1992-1996, la finalul căreia Leco a început distribuția produselor industriale ce țin de „Tehnica mișcării” – sloganul companiei mureșene.

Referitor al misiunea propusă, la filosofia Leco, Bartha Carol a scos în evidență faptul că deciziile bune, calitatea produselor și o echipa valoroasă au oferit companiei atuurile unei ascensiuni sănătoase: ”Vreau să să subliniez valoarea echipei și mulțumesc colegilor încă o dată că pentru numeroșii ani în care am lucrat împreună, oferind activității multă stabilitate. Suntem în același domeniu de peste 25 de ani și misiunea este să rămânem unul dintre principalii distribuitori pe piața industrială și agricolă de mentenanță, să fim aproape de clienți, să ne extindem și să lucrăm și cu parteneri internaționali. Ca și viziune, credem că logistica sistemului intern, educația și pregătirea personalului și nu în ultimul rând cunoștințele tehnice sunt ceea ce ne definesc valoarea. De asemenea, avem lângă noi și furnizori de calitate, cărora le mulțumim pentru educarea noastră din punct de vedere tehnic, dar și comercial și pentru susținere de piață pe care ne-o oferă.”

Directorul general Leco a subliniat apoi și serviciile pe care compania sa le oferă clienților, servicii care vin să completeze gama largă de produse: ”Avem o divizie specială cu echipă tehnică, ce poate efectua servicii de identificare produs, proiectare, montare-demontare alinieri, echilibrări, microdiagnoză, sisteme de gresare automată, transmisie, analiza ulei, calcul necesar de aer și pierderi de aer, elemente extrem de importante acum când costurile cu energia sunt foarte mari. Aici aș mai aminti faptul că facem și cursuri de instruire și discutăm și despre sisteme de mentenanță, ceea ce înseamnă eficiență.”

Bartha Carol a mai atras atenția asupra faptului că problemele existente în lanțul de aprovizionare, generate pandemie și război au dus la apariția unor produse fake, de proastă calitate, și a recomandat o atenție sporită pentru identificarea unor astfel de situații.

Directorul companiei mureșene a amintit în discursul său și de implicarea în proiecte de responsabilitate socială, în special în comunitatea locală, menționând sprijinul acordat copiilor abandonați din casele de copii, dar și unor instituții de învățământ, cum ar fi specializările tehnice din cadrul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș și Universitatea Sapienția. Sportul, în special baschetul, s-a aflat, de asemenea, pe lista de proiecte cărora Leco le-a oferit sprijin de lungul timpului. 

”Mulțumesc încă o dată tuturor pentru sprijin, mă bucur că sunteți alături de mine și mărturisesc că mă simt la fel de tânăr ca acum 30 de ani”, a spus în finalul discursului Bartha Carol.

”Din prezent spre viitor”

Astfel a fost intitulată prezentarea făcută de Fodor Venczel, director comercial al Leco Impex, exponentul, alături de Fodor Réka, a noii generații din cadrul companiei: ”Ciclul în viața unei firme începe prin introducere, creștere, maturitate și în multe cazuri, urmează o perioadă de declin. Noi nu vrem să ajungem niciodată în punctul acesta. Vrem să avem mereu idei noi, inovații, prin care să generăm o creștere continuă. În anul 2019 am deschis un workshop nou, firma a avut de mai mulți ani o platformă B2B, prin care își deservea clienții distribuitori din toată țara, dar s-a decis la nivel de conducere că trebuie implementată și o platfoma B2C, unde o echipă condusă de soția mea, a pus bazele unui workshop, care are o platformă și B2C. Deci o platformă unde toată lumea, indiferent că e firmă sau persoană fizică, poate să se autentifice și să comande produsul dorit. Este un business cu o dezvoltare foarte dinamică, în momentul de față avem listate 60-70 de mii de produse, cele mai multe, cu descrieri tehnice amănunțite, care ușurează munca cumpărătorului.”

Fodor Venczel a vorbit și despre noutăți importante la nivelul magazinelor fizice, menite să crească vânzările și gradul de confort al cumpărătorului:  ”Odată cu achiziționarea noului sediu din Bistrița, am început să punem în practică un nou model de magazin și anume shop-ul de autoservire. Vrem să renunțăm la tejgheaua clasică, vrem să ne deschidem magazinele către cumpărători și să creăm un spațiu în care cumpărătorul poate să intre, să se plimbe printre rafturile noastre și să-și aleagă singur produsul dorit. Știm că suntem un magazin tehnic, unde avem produse destul de complicate și câteodată cumpărătorii pot să aibă probleme în identificarea produsului, tocmai de aceasta vom avea  și spații de consultanță, unde colegii noștri bine pregătiți pot să ofere informații utile. Avantajele unui astfel de self-service shop sunt vizibilitatea mai mare pentru clienți, posibilitatea de a expune mai multe produse, oferirea unei experiențe de cumpărare mai bună și consultanță tehnică.”

Directorul comercial al Leco Impex a vorbit și despre construirea unui nou centru logistic, care va oferi posibilitatea de a avea un shop mai mare, tot self-service shop și un depozit mult mai mare față de cel de acum. Acesta ar genera avantaje precum posibilitatea trecerii la o gestiune automata sau semi-automată a stocurilor, inventare mai corecte, spațiu de depozitare mărit, stocuri optime, promptitudine și corectitudine în pregătirea mărfurilor și un sistem de trasabilitate a stocurilor, vendhouse management system, care este un obiectiv foarte important pentru orice firmă.

Legat de ideea de schimbare a generațiilor în viața unei firme, Fodor Venczel a spus: ”Leco este o afacere de familie, lucru care are mai multe avantaje pentru partenerii săi. Avem un proces decizional mai rapid și mai flexibil, avem mai multă implicare și responsabilitate din partea top managementului, avem o structură de management mai simplă și mai puțin birocratică și un spirit antreprenorial dublat de creativitate și inovație. Toate aceste idei luate împreună duc la o colaborare mai bună cu partenerii noștri. Faptul că vorbim de o nouă generație nu înseamnă că soții Bartha Carol și Berta se pensionează și nu mai vor să lucreze în Leco. Este munca vieții lor și cu siguranță vor fi activi mulți ani de acum încolo. Eu încerc să preiau cât mai multe din responsabilități, din munca zilnică a domnului Bartha Carol, pentru ca dânsul să se poată ocupa de strategii care să ridice în continuare firma la un alt nivel.”

În finalul discursurilor, Eliade Rotaru, un invitat special al Leco la eveniment, a vorbit despre ”criză și reziliență”, oferind o serie de sfaturi utile pentru această perioadă complicată.

Seara s-a încheiat cu o masă festivă, în cadrul căreia angajații și invitații au avut ocazia să-și împărtășească gândurile în jurul unui pahar de șampanie.

La mulți ani, Leco Impex!

Etape Leco Impex:

1997 – Devine distribuitor SKF;

2002 – Deschide un nou punct de lucru în Bistrița;

2004 – Dezvoltă cu un spațiul comercial și construiește o nouă clădire comercială și birouri în Târgu Mureș;

2006 – Deschide un nou punct de lucru în Sibiu;

2007 – Devene distribuitori de lubrifianți TOTAL și LUBRIFIN;

2010 – Începe colaborarea ca și distribuitori de rulmenți KOYO;

2012 – Devine distribuitor de lanțuri DONGHUA;

2014 – Se extinde cu o nouă hală de depozitare de 300 de metri pătrați la Târgu Mureș:

2015 – Devine distribuitor de curele GATES;

2016 – Deschide o nouă locație și sector de business – AGRO;

2017 – Aniversează 25 de ani de la înființare & devine distribuitor de utilaje agricole și piese de schimb MASCHIO GASPARDO;

2018 – Devine distribuitor de produse pneumatice FESTO;

2019 – Deschide shop-ul online www.leco.ro;

2021 – A achiziționat firma METROLEX

Magazine Leco:

  • Târgu Mureș/ Marosvásárhely;
  • Cristești Mureș/ Maroskeresztúr;
  • Bistrița/ Beszterce;
  • Sibiu/ Szeben;
  • Miercurea Ciuc/ Csíkszereda;
  • Odorheiu Secuiesc/ Székelyudvarhely.

Ioana MĂRGINEAN

Florin Marcel SANDOR


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: Brutăria Eldi deschide noi orizonturi cu lansarea producției de înghețată!

Distribuie Brutăria Eldi a lansat de curând un nou tip de produs: înghețată! Această noutate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.