122 de icoane restaurate la Muzeul Etnografic al Transilvaniei Cultură
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 199 Vizualizări

122 de icoane restaurate la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a organizat conferințele finale a două proiecte finanțate prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului RO-CULTURA, în data de 19 și 20 mai 2022. Muzeul Etnografic al Transilvaniei este promotorul proiectelor, iar parteneri sunt Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Asociația Nordică de Design Urban (NUDA) din Norvegia.

Ziua de joi, 19 mai, a debutat cu un training susținut de asociația NUDA AS, care a avut ca temă impactul tehnologiei multimedia în muzee.  După curs, a început  Conferința de finalizare a proiectului Tehnici inovative în valorificarea patrimoniului cultural. Icoanele de pe Valea Sebeșului din colecția MET. 

„A fost prezentat proiectul, insistându-se pe unul din rezultatele acestuia, adică 66 de icoane restaurate sau conservate în cadrul proiectului, care fac obiectul unei expoziții inovative deschise la sediul instituției. După prezentările realizate în cadrul conferinței, participanții au avut ocazia să viziteze expozițiile din cadrul proiectelor și să experimenteze tehnologia VR (realitate virtuală)”, au transmis reprezentanții instituției de cultură.  

A doua zi, vineri 20 mai, a avut loc conferința de finalizare a celui de-al doilea proiect, intitulat Biserica lui Horea – un patrimoniu pentru viitor. Valorificarea unui monument de arhitectură din secolul al XVIII-lea prin intermediul realității virtuale. 56 de obiecte aparținând bisericii din cadrul Parcului Etnografic au fost restaurate și conservate în cadrul proiectului, și  sunt expuse în cadrul unei expoziții inovative.

Ambele expoziții pot fi vizitate în forma fizică, dar și prin intermediul realității virtuale, la sediul instituției (str. Memorandumului nr. 21).

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE