FOTOREPORTAJ: Absolvire cu emoții la Colegiul Național ”Alexandru Papiu Ilarian” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 876 Vizualizări

FOTOREPORTAJ: Absolvire cu emoții la Colegiul Național ”Alexandru Papiu Ilarian”

Universul de licean al elevilor de clasa a XII-a de la Colegiul Național ”Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș, s-a transformat vineri, 27 mai, în universul prospeților absolvenți ai promoției 2018-2022. Festivitatea a avut loc la Sala Sporturilor, unde emoțiile au fost acompaniate de zâmbete nostalgice, priviri tulburătoare și suflete încrezătoare în tot ceea urmează să le ofere viitorul.

”Acești copii vor reuși!”

Cristina Someșan, directoarea Colegiului, s-a adresat deschis și călduros celor prezenți în încăperea arhiplină: „Dragi elevi, profesori și părinți, în fiecare zi a acestei săptămâni, orașul nostru s-a transformat în sărbătoare, pentru a marca absolvirea liceului unei noi generații de elevi, toți, copii frumoși și inteligenți, cu atuul tinereții, dar și cu privilegiul succesului de partea lor. Însă șirul acestor sărbători se încheie astăzi, cu cei mai remarcabili elevi, absolvenții Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian”. Dragii mei, dați-mi voie ca astăzi să vă vorbesc puțin altfel decât obișnuiam să o fac la astfel de evenimente și să vă povestesc despre un moment real din viața colegiului. Anul trecut după revenirea la școală, îi așteptam dimineața în curtea școlii pe elevi. Lângă mine se afla o doamnă polițist și împreună, dimineața la 7, îi așteptam pe copii, destul de anxioase și noi. Aceștia au început să apară pe rând, extrem de emoționați, fără să ne privească în ochi și chiar speriați. La cât eram de îngrijorată, m-am speriat și eu. Nu știam dacă e bine să-i salut sau nu. La un moment dat, doamna polițist se apropie de mine și mă întreabă: „Doamna directoare, oare ce o fi cu copiii ăștia?”. Și atunci, din propria spaimă, mi-a picat răspunsul care mai târziu mi s-a părut că e caracteristic pentru această generație. I-am spus: „Doamnă, trebuie să avem încredere în ei. Acești copii vor reuși!”. Apoi, s-a dovedit greu și singura oază de stabilitate era ideea că vom răzbi împreună să ne adaptăm în noua lume care oscila între tehnologie 5G și vibrații emoționale intense. Dragii mei, până acum ați fost elevi, de mâine veți fi studenți. Acum, la absovire vă doresc să vă îndepliniți mii de visuri și să scrieți povești minunate. Succes promoției de absolvenți 2018-2022, de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”.

Pentru că la ”Papiu” educația și emoția fac o echipă perfectă, iar roadele sunt pe măsură, evenimentul a continuat cu felicitări și urări de bine adresate și de prefectul județului Mureș, Mara Togănel, inspectorul școlar general al județului Mureș, Sabin Gavril Pășcan, Alina Solovăstru, reprezentantă a Consiliului de Administrație, și nu în ultimul rând, Carmina Cotfas, Miss Universe 2021.

Continuitatea strădaniei, a îndrăznelii și a performanței a fost predată de către elevii clasei a XII-a, celor de a XI-a prin cheia colegiului, care este simbol al dăinuirii spiritului papiist. Înainte de acest „transfer” plin de emoție și simbolistică, șefii de promoție, Alexandra Bordaș și  Kacsó Chris-Sándor au fost premiați pentru performanța obținută în acești patru ani de liceu. Totodată, eleva Diana Găbureac a fost premiată pentru modul în care s-a rermarcat prin firea ei nonconformistă, deoarece fiind elevă la profil de matematică-informatică a reușit să obțină locul I la Olimpiada Națională de Lectură.

În urma ambiției și a muncii depuse, mulți dintre elevii colegiului s-au remarcat ca fiind admiși la universități de top din Statele Unite, Marea Britanie, Italia, Germania și Olanda.

Festivitatea de premiere a celor peste 170 de elevi absolvenți ai Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” a fost încununată cu multe aplauze, felicitări și sentimente de împlinire, iar la final, de îmbrățișările celor dragi, care au fost prezenți cu mândrie nu doar în sală, ci și în cei patru ani care au rămas acum o dulce amintire.

Ioana MĂRGINEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE