Cum a decurs azi exercițiul EU-Modex Târgu Mureș 2022 Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 714 Vizualizări

Cum a decurs azi exercițiul EU-Modex Târgu Mureș 2022

Cea de-a doua zi a exercițiului a început cu prelevarea probelor de către echipajele C.B.R.N. din diferite locații situate în proximitatea municipiului Târgu Mureș.

De asemenea, au avut loc diverse scenarii de intervenție care au implicat forțele participante în gestionarea cazurilor nou apărute. 

În urma activării Mecanismului European de Protecție Civilă, au sosit în sprijin echipajele spitalicești mobile din Italia și Germania.

Participanții din Austria, Turcia, Israel, Belgia, Boznia și Herzegovina, Spania, Anglia, Irlanda, Luxemburg și Republica Ceha, au desfășurat activități de observare, evaluare, schimb de experți, machiajul victimelor, logistică și farmacie.

Mecanismul de Protecție civilă se activează în momentul unui eveniment major, iar acesta se întrunește la solicitarea țării afectate. 

Practic, se constituie un „orășel medical” în care țările participante concură în vederea sprijinirii țării gazde cu suportul medical. Obiectivele sunt de a coopera și de a face schimb de experiență. 

Până în acest moment, exercițiul și-a arătat buna colaborare între instituții în vederea acordării sprijinului persoanelor aflate în stituații critice.

În partea a doua a zile, a avut loc o ședință comună, organizată și coordonată de către prefectul județului Mureș, doamna Cristina-Mara TOGĂNEL și președintele consiliului județean, domnul Peter Ferenc. În cadrul ședinței a fost prezentată situația simulată și au fost dezbătute modalitățile de gestionare a efectelor.

În decursul acestei seri, vor fi instalate toate taberele mobile. 

Amintim cetățenilor că exercițiul se desfășoară în perioada 30.05-03.06.2022,* pe raza municipiului Târgu Mureș și are ca scop testarea procedurilor comune de intervenție, precum și utilitatea acestor exerciții pentru autorități, cât și pentru populație. 

Amintim modul de comportare în astfel de situații:

– protejează, pe cât este posibil, hrana şi apa din exteriorul locuinţelor prin acoperirea cu o prelată, folie de plastic, etc.

– ascultă la posturile de radio/TV informaţiile şi instrucţiunile autorităţilor.

În gestionarea situațiilor simulate, participă următoarele structuri:

– Prefectura udețului Mureș, Primăria municipiului Târgu Mureș, Primăria orașului Ungheni, Comuna Cristești, Comuna Sâncraiu de Mureș, Comuna Pănet, DSU, IGSU, Inspectoratele pentru Situații de Urgență Județene: Mureș, BIF, Timiș, Cluj, Sibiu, Dolj, Hunedoara, Călărași, Caraș-Severin, Iași, Satu Mare, Neamț, Bacău, Alba, Harghita, Bistrița-Năsăud, Prahova, Arad, Argeș, Vâlcea și Constanța, UPU SMURD Județene: Mureș, București, Cluj, Timiș, Bihor, SAJ Mureș, MApN, IGaV, IPJ Mureș, IJJ Mureș, Gruparea Mobilă de Jandarmi Mureș, Garda de Mediu, DSP, SALVAMONT Mureș, APM Mureș, ICN, USISU, operatorii economici locali, voluntarii ISU Mureș, Crucea Roșie, Școala de Subofițeri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești și alte servicii specializate.

*ATENȚIE, ACESTA ESTE UN EXERCIȚIU*

(ISU ”Horea” al județului Mureș)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE