VIDEO-FOTO: O nouă generație de economiști, la Universitatea ”Dimitrie Cantemir” Târgu Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 634 Vizualizări

VIDEO-FOTO: O nouă generație de economiști, la Universitatea ”Dimitrie Cantemir” Târgu Mureș

Absolvenții promoției 2022 a Facultății de Științe Economice din cadrul Universității ”Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș și-au luat rămas bun de la dascăli și colegi vineri, 27 mai, cu prilejul unei emoționante festivități care a avut loc în incinta campusului aflat pe strada Bodoni Sándor din ”Orașul Trandafirilor”.

Mesaje speciale, de suflet

În debutul festivității, lect. univ. dr. Andreea Ignat în cadrul Facultății de Științe Economice, care a îndeplinit și rolul de amfitrion, a precizat că absolvenții au studiat două specializări, Economia comerțului, turismului și serviciilor, respectiv Finanțe și bănci.

”Un eveniment care cu siguranță peste ani va însemna foarte mult atât pentru dumneavostră, dragi părinți, soți, soții, copii, prieteni, cât și pentru ei, cei care peste puțin timp vor fi absovenții noștri”, a rostit lect. univ. Andreea Ignat.

În alocuțiunea sa, prof. univ. dr. Mircea Simionescu, rectorul Universității ”Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș, i-a îndemnat pe absolvenți ”să treacă la următoarea fază a asimilării cunoștințelor”, pe care ”să le transforme în pasiune”.

Totodată, prof. univ. dr. Mircea Simionescu a rememorat momentele speciale ale cursurilor, unde Apostolul Matei a primit calificativul de ”singurul finanțist al Bibliei.”

”Nu uitați mai departe cursul acela și măcar Matei. Oricum, studiindu-l veți fi îndemnați să îl studiați și pe Doctor, Luca, și așa mai departe. Succes pe mai departe și felicitări”, a transmis rectorul Universității ”Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș.

Cei prezenți au fost felicitați de prof. univ. dr. Ioan Rus, decanul Facultății de Științe Economice din cadrul Universității ”Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș, care s-a declarat mulțumit de evoluția înregistrată de studenți în decursul celor trei ani de studii.

”Aici au găsit o bază tehnico-materială modernă, au găsit condiții pentru studiu și cercetare, de asemenea au putu să lege prietenii, și-au făcut prieteni noi, și-au lărgit cercul de prieteni, și nu în ultimul rând au putut beneficia de Burse Erasmus și de un corp profesoral, cadre didactice foarte bine pregătite, care pe lângă faptul că v-au învățat cum să gândiți din punct de vedere economic, nu ceea ce trebuie să gândiți, ci cum să gândiți economic, vă gratulează”, a subliniat prof. univ. dr. Ioan Rus.

Referindu-se la profesia de economist, prof. univ. dr. Ioan Rus a apreciat că actuala generație de absolvenți este ”bine pregătită, capabilă să facă distincția între competență și performanță.”

”Aș dori să vă îndemn să vă continuați studiile pentru că numai învățând continuu putem spune că avem competență”, a afirmat decanul Facultății de Științe Economice, care le-a mai recomandat absolvenților să trăiască în credință și să își desfășoare activitatea conform principiului ”Nihil Sine Deo” (”Nimic fără Dumnezeu”) și a lecturat, la final, un poem scris de Rudyard Kipling.

”Să nu uitați să fiți buni, atât profesional, cât și la suflet. De ce și la suflet? Pentru că înainte de a fi un bun profesionist trebuie să fiți oameni, să fim oameni cu toții”, a recomandat prof. univ. dr. Ioan Rus.

Trei șefi de promoție

În continuare, prof. univ. dr. Ioan Rus a prezentat șefii de promoție, despre care a afirmat că ”dau tonul organizării, dau îndemnul spre a învăța”: Violeta Rațiu – la specializarea Finanțe și bănci, Nelu Dan Jimbu și Noemi Lukacs – la specializarea Economia comerțului, turismului și serviciilor.

Festivitatea a continuat cu citirea ”ultimului catalog” și înmânarea diplomelor de absolvire, predarea cheii Facultății către studenții reprezentanți ai anului II și cu mult așteptatul moment de aruncare în aer a tocilor.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE