Workshop de restaurare icoane pe sticlă desfășurat la Muzeul Județean Cultură
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 130 Vizualizări

Workshop de restaurare icoane pe sticlă desfășurat la Muzeul Județean

În perioada 23-29 mai 2022, Laboratorul de conservare restaurare și  Secția Etnografie și Artă Populară din cadrul Muzeului Județean Mureș, au desfășurat  acțiunea culturală intitulată „Workshop de restaurare icoane pe sticlă”. Alături de organizatorii mureșeni, au participat invitați de la muzee și instituții de profil din țară: Universitatea Lucian Blaga, Facultatea de Științe Socio-Umane, Departamentul de Istorie Patrimoniu și Teologie Protestantă – Sibiu, Muzeul Etnografic al Transilvaniei – Cluj Napoca, Biblioteca Județeană Panait Istrati – Brăila. Acestora li s-au alăturat și restauratori independenți sau voluntari, de la firme de profil, respectiv: ART Statement S.R.L., S.C., Gyarmaty Company S.R.L.

 Deschiderea evenimentului a avut loc în data de 23.05.2022, ora 13:00 la Secția de Etnografie și Artă Populară; iar de la ora 16:00 au început lucrările efective ale workshopului.

„Piesele care vor face subiectul lucrărilor workshopului sunt șapte icoane pe sticlă din patrimoniul Secției Etnografie și Artă Populară din cadrul Muzeului Județean Mureș, provenind din donația familiei Matei. Parte din colecția donată de această familie  au fost expuse la Secția de Etnografie și Artă Populară cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor, urmând ca după restaurarea celor selectate, acestea să fie expuse împreună”, au transmis reprezentanții Muzzeului Județean Mureș.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE