Proiect UMFST – UNATC: Ateliere de teatru în școlile și liceele mureșene Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 89 Vizualizări

Proiect UMFST – UNATC: Ateliere de teatru în școlile și liceele mureșene

Rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, și rectorul Universității Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) ”I.L. Caragiale” din București, Liviu Lucaci, au anunțat miercuri, 1 iunie, cu prilejul unei conferințe de presă, derularea în parteneriat a mai multor activități cultural-educative.

Una dintre acestea va consta în organizarea unor ateliere sugestiv intitulate ”Teatrul în școli și licee”.

”Vom organiza în liceele Târgu Mureșului și în școli o serie de ateliere școlare pe care le vom numi ”Teatrul în școli și licee”, de asemenea, după o tematică pe care o vom decide împreună consultându-ne și cu conducerile liceelor și școlilor din Târgu Mureș. E până la urmă un lucru natural, noi trebuie să fim nu doar furnizori de cultură aș spune eu, ci și educatori, iar educația pentru cultură apare din cultură și apoi se cultivă pe măsură ce înaintăm în vârstă. E un proiect pe care îl iubim pentru că de fapt creează viitorii oameni de cultură și iubitori de cultură”, a precizat prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.

”Atelierele de teatru, jocurile teatrale, sunt menite să crească stima de sine, capacitatea copilului de a se integra într-un colectiv, capacitatea de a prelua sarcini, de a conduce și de a se conduce, capacitatea copilului de a-și gestiona emoțiile, lucru extrem de important după niște ani pandemici grei, capacitatea copilului de a deveni mai departe un cetățean responsabil, al societății. Cetățeanul se crește și asta se face înțelegând ce înseamnă colectivitatea, ce înseamnă individul, cu o construcție de sine care să aibă o bază solidă. Asta sunt menite să facă atelierele de teatru”, a subliniat Liviu Lucaci.

În aceeași conferință de presă care a fost organizată în Muzeul UMFST ”George Emil Palade” din incinta Cetății Medievale din Târgu Mureș, rectorii celor două universități au anunțat și alte evenimente care vor fi organizate în parteneriat: o stagiune alternativă de teatru, un festival de arte la Târgu Mureș și programul de studiu ”Medical Humanity”.

Miercuri, 1 iunie, UMFST ”George Emil Palade” și UNATC ”I.L. Caragiale” au organizat, cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor, în mai multe locații din Târgu Mureș, evenimentul intitulat ”Arta ocupă orașul”.

Alex TOTH

Foto: https://ro.depositphotos.com/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE