Rezumatul zilei a treia a exercițiului Eu-Modex Târgu Mureș 2022 Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 340 Vizualizări

Rezumatul zilei a treia a exercițiului Eu-Modex Târgu Mureș 2022

Exercițiul a continuat și pe timpul nopții, astfel că echipele medicale sosite din Italia și Germania au finalizat instalarea bazelor, acestea devenind operaționale încă din zorii zilei.

Seria scenariilor a continuat atât în teren, cât și în interiorul bazei de exerciții, iar echipele de intervenție au desfășurat acțiuni specifice situațiilor pregătite de către organizatori, destinate în testăria capacității de răspuns în cazurile date. 

Pentru simularea cât mai reală a efectelor generate de situațiile de urgență, s-au utilizat elemente de decor precum coloranți, fum, machiajul victimelor, autoturisme avariate, manechine etc.

Activitatea în bază a fost urmărită îndeaproape de către domnul Secretar de Stat, dr. Raed Arafat, care a apreciat  eforturile și implicarea fiecărui participant la acest exercițiu. 

Implicarea voluntarilor a fost nelipsita și extrem de benefică pentru generarea cazurilor medicale, aceștia urmărind, de cele mai multe ori,  punerea în dificultate a salvatorilor. Cea mai mare parte dintre voluntari sunt adolescenți și îi felicităm pentru timpul acordat acțiunilor noastre, chiar și de Ziua Copilului. 

De asemenea, adresăm mulțumiri cetățenilor pentru suportul acordat în desfășurarea acestui amplu exercițiu internațional care este benefic profesioniștilor în salvarea de vieți, dar și comunității.

Vă reamintim că exercițiul se desfășoară în perioada 30 mai – 3 iunie 2022, pe raza municipiului Târgu Mureș și are ca scop testarea procedurilor comune de intervenție, precum și utilitatea acestor exerciții pentru autorități, cât și pentru populație. 

Amintim modul de comportare în astfel de situații:

– protejează, pe cât este posibil, hrana şi apa din exteriorul locuinţelor prin acoperirea cu o prelată, folie de plastic, etc.

– ascultă la posturile de radio/TV informaţiile şi instrucţiunile autorităţilor.

În gestionarea situațiilor simulate, participă următoarele structuri:

– Prefectura județului Mureș, Consiliul Județean Mureș, Primăria municipiului Târgu Mureș, Primăria orașului Ungheni, Comuna Cristești, Comuna Sâncraiu de Mureș, Comuna Pănet, Aeroclubul României Târgu Mureș, DSU, IGSU, Inspectoratele pentru Situații de Urgență Județene: Mureș, BIF, Timiș, Cluj, Sibiu, Dolj, Hunedoara, Călărași, Caraș-Severin, Iași, Satu Mare, Neamț, Bacău, Alba, Harghita, Bistrița-Năsăud, Prahova, Arad, Argeș, Vâlcea și Constanța, UPU SMURD Județene: Mureș, București, Cluj, Timiș, Bihor, Spitalul de Urgență Județean Târgu Mureș, SAJ Mureș, MApN, IGaV, IPJ Mureș, IJJ Mureș, Gruparea Mobilă de Jandarmi Mureș, Garda de Mediu, DSP, Salvamont Mureș, APM Mureș, ICN, USISU, CFR Mureș, operatorii economici locali, voluntarii ISU Mureș, Crucea Roșie, Școala de Subofițeri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești și alte servicii specializate.

(Comunicat de presă, ISU ”Horea” al județului Mureș)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE