VIDEO, FOTO: Rămas bun anilor de liceu pentru Promoția 2022 a  Liceului ”Vasile Netea” din Deda Deda
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 657 Vizualizări

VIDEO, FOTO: Rămas bun anilor de liceu pentru Promoția 2022 a Liceului ”Vasile Netea” din Deda

Absolvenții Promoției 2022 a Liceului Tehnologic ”Vasile Netea” din Deda au trăit joi, 26 mai, emoția despărțirii de cei patru ani de liceu, cu prilejul festivității de absolvire găzduită de sala de spectacole a Căminului Cultural din Deda.

„Comuna Deda întotdeauna a susținut învățământul liceal. Educația este în atenția noastră pe primul plan, atât a Consiliului Local cât și a Primăriei Deda. De aceea, astăzi suntem alături de absolvenți, să-i felicităm și să le urăm succes pentru ceea ce vor face în perioada următoare. Avem acest liceu care a dat cadre care ne fac cinste în toată România. Sper ca acești tineri minunați care astăzi s-au prezentat în fața noastră ne vor reprezenta cu cinste și vor reveni cu drag la Deda, o comună frumoasă care îi va aștepta mereu cu brațele deschise. Vom fi un viitor centru administrativ pe Valea Mureșului deoarece suntem o comună pusă la punct din toate punctele de vedere, și sunt convinsă că și locuri de muncă pentru tinerii absolvenți se vor găsi aici”, a fost mesajul transmis de către Lucreția Cadar, primarul comunei Deda.

Maria Șteșco: „Mergeți liber pe drumul care vi se deschide în față”

Reprezentanții conducerii Liceului Tehnologic ”Vasile Netea” au subliniat importanța momentului, un capăt de drum ce devine un nou început pentru tinerii absolvenți. „Dragi absolvenți, emoțiile pe care le resimțiți în aceste clipe le veți purta în suflet toată viața. Mărturie stau toți cei prezenți aici care, la un moment dat al vieții au tresărit la ultimul clopoțel, au răspuns prezent la ultima oră de dirigenție, și-au luat la revedere de la școală, colegi și profesori. Se încheie o etapă a vieții voastre, dar se deschide una nouă, cu multe posibilități, etapa maturității voastre. Mergeți liber pe drumul care vi se deschide în față, convinși că această instituție, prin profesorii ei, v-au oferit toate uneltele de care aveți nevoie pentru a răzbate și pentru a reuși în viață. Porțile liceului vor fi mereu deschise pentru voi, sufletele profesorilor voștri la fel, așa că nu ezitați să vă întoarceți aici pentru a ne împărtăși realizările voastre sau pentru a primi un sfat în situații grele din viață”, a spus Maria Ștețco, directorul Liceului Tehnologic ”Vasile Netea” Deda.

„Vă mulțumesc că ați fost elevii noștri, iar de astăzi pășiți pe un drum pentru care v-ați pregătit temeinic în acești ani. Împreună cu toți colegii mei vă doresc să aveți o viață frumoasă pe măsura sufletului vostru. Oricând veți avea nevoie de un sprijin de specialitate, de o consultație, rugămintea noastră este să nu ne uitați, și încercați să ne căutați. Vom fi aici și vă vom acorda tot sprijinul” , a precizat Liliana Bănulici Covrig, director adjunct Liceul Tehnologic ”Vasile Netea”.

Un sfat adresat absolvenților a venit și din partea reprezentantului Inspectoratului Școlar Județean, Ancuța Loredana Pașcan. „Într-o lume în care tot mai repede Mâine devine Ieri, vă doresc dragi elevi să fiți niște învingători. Să credeți în puterea spiritului vostru tânăr, să luptați pentru visurile voastre, să îndrăzniți, să sperați”, a precizat inspectorul școlar Ancuța Loredana Pașcan.

Claudiu Valeriu Ilieș, Șef de Promoție

Și-au luat rămas bun anilor de liceu trei clase de absolvenți, XII-a A, profil Științele Naturii, diriginte Bata Olivita, XII-a B, profil Tehnician în prelucrarea lemnului, diriginte Gavrilă Ștețco și XIII-a seral, profil Tehnician în prelucrarea lemnului Movilă Adela.

În fruntea Promoției 2022 a Liceului Tehnologic ”Vasile Netea” se află elevul Claudiu Valeriu Ilieș, clasa XII-a A, media generală 9,92 pe cei patru ani de liceu conferindu-i acestuia onorantul statut de Șef de Promoție. „A venit și ziua cea mare, ziua care acum patru ani părea foarte departe. Acum ea este aici, zi care încununează patru ani plini de bucurii, în care, o dată cu trecerea timpului am devenit o familie. Am învățat să ne acceptăm așa cum suntem, am memorat împreună, dar cel mai important, am învățat să fim oameni. Dorim să ne exprimăm recunoștința față de profesorii noștri minunați. Ne-ați fost alături, ne-ați susținut, corectat și direcționat. Vă mulțumim pentru stocul imens de cunoștințe, abilități și experiență pe care le-ați împărtășit cu generozitate. Fie ca toate așteptările lor să se îndeplinească”, au fost cuvintele adresate celor prezenți de Claudiu Valeriu Ilieș.

Un ultim îndemn Absolvenții au trecut plin de emoții într-o nouă etapă a vieții, nu înainte de a primi un ultim sfat din partea conducerii liceului din Deda, prin glasul directoarei Maria Ștețco:

„Învață de la apă să ai statornic drum,

Învață de la flăcări că toate-s numai scrum.

Învață de la umbră să taci și să veghezi,

Învață de la stâncă cum neclintit să crezi.

Învață de la pietre cât trebuie să spui,

Învață de la soare cum trebuie s-apui.

Învață de la vântul ce-adie pe poteci,

Cum trebuie prin lume de liniștit să treci,

Învață de la toate, că toate-ți sânt surori,

Să treci frumos prin viață, cum poți frumos să mori.

Învață de la vierme că nimeni nu-i uitat,

Învață de la nufăr să fii mereu curat.

Învață de la flăcări ce-avem de ars în noi,

Învață de la apă să nu dai înapoi.

Învață de la umbră să fii smerit ca ea,

Învață de la stâncă să-nduri furtuna grea.

Învață de la soare ca vremea s-o cunoști,

Învață de la stele că ceru-i numai oști.

Învață de la greieri – când umerii ți-s grei

Și du-te la furnică să vezi povara ei.

Învață de la floare să fii gingaș cu ea,

Învață de la oaie să ai blândețea sa.

Învață de la păsări să fii mai mult în zbor,

Învață de la toate, că totu-i trecător.

Ia seamă, fiu al jertfei, prin lumea-n care treci,

Să-nveți din tot ce piere, cum să trăiești în veci!”

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE