Eroii patriei, omagiați la Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 193 Vizualizări

Eroii patriei, omagiați la Luduș

Răspunzând unei legitime datorii morale, Ziua Eroilor a fost decretată ca sărbătoare națională în anul 1995 când, prin Legea nr. 48 a fost stabilită pentru ziua Înălțării Domnului Isus Christos, una dintre cele mai importante sărbători pentru creștini.

Despre această zi, protopopul ortodox Lucian Voșloban a precizat: „În a 40-a zi după marele Praznic al Învierii Domnului, Biserica a rânduit ca împreună cu momentul Înălțării la Ceruri a Mântuitorului Isus Christos să fie cinstiți și Eroii români căzuți pe toate câmpurile de luptă, dar nu numai aceștia, ci și cei care au luptat în închisori, în lagăre păstrând credința și demnitatea poporului român”.

Joi, 2 iunie, Monumentul Ostașului Român amplasat în Parcul Primăriei și inaugurat în ziua de 9 mai 2015, a fost locul în care cetățenii orașului și-au exprimat omagiul și recunoștința veșnică pentru sacrificiul suprem pe care l-au făcut cu gândul la țară și la dăiunuirea poporului român în numele libertății și credinței.

La Luduș, la Monumentul Soldatului Român Primăria și Consiliul Local Luduș au organizat o ceremonie memorabilă. Au fost prezenți primarul orașului, Cristian Moldovan, viceprimarul Kis Istvan, consilierii Liviu Botezan și Sebastian Căpușan, șefi de serviciu din Primărie, consilieri locali, cadre de conducere din instituțiile publice. Cadrele militare au fost reprezentate de col. (r) Sever Popovici, col. (r) Ioan Rusu, col. (r) Valerie Cecălăcean, cms. Șef Leonid Frandeș. După intonarea Imnului Național, protopopul ortodox Lucian Voșloban care a rostit și o scurtă alocuțiune despre semnificația istorică a momentului, alături de preoții Protopopiatului Luduș au oficiat o slujbă de pomenire.

La Monument au depus coroane de flori reprezentanți ai Primăriei și Consiliului Local, ANVR, filiala Luduș, instituțiilor de învățământ, Spitalului Orășenesc „Dr. Valer Russu”, MAI Luduș, Companiei Aquaserv, filiala Luduș și formațiunilor politice PSD, UDMR, PNL și PMP.

La finalul ceremoniei, participanții au păstrat un moment de reculegere pentru cinstirea înaintașilor care au luptat de-a lungul anilor pentru realizarea și păstrarea Independenței Naționale a României.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE