Home / Cultură / Stagiune alternativă de teatru organizată de UMFST și UNATC

Stagiune alternativă de teatru organizată de UMFST și UNATC

Distribuie

Rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, și rectorul Universității Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) ”I.L. Caragiale” din București, Liviu Lucaci, au anunțat miercuri, 1 iunie, cu prilejul unei conferințe de presă, derularea în parteneriat a mai multor activități cultural-educative.

Una dintre acestea va consta în organizarea unei stagiuni alternative de teatru.

”Începând cu toamna acestui an vom crea împreună o stagiune de teatru, alternativă, cu două componente, o stagiune de toamnă și o stagiune de primăvară organizată de către cele două universități. Sigur, prin suportul artistic al Universității Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București și împreună cu noi, cei din Târgu Mureș. Este un proiect pe care îl vedem pe termen lung, repet, pentru a crea o plusvaloare culturală în Târgu Mureș, oraș prin definiție multicultural și acest lucru până la urmă va fi în beneficiul tuturor târgumureșenilor iubitori de cultură și de artă”, a precizat prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.

”E o ofertă pe care noi o facem și credem foarte tare că acest tip de creativitate va destupa mințile, va aduna comunitatea la un loc și va aduce bucurie”, a menționat Liviu Lucaci.

În aceeași conferință de presă care a fost organizată în Muzeul UMFST ”George Emil Palade” din incinta Cetății Medievale din Târgu Mureș, rectorii celor două universități au anunțat și alte evenimente care vor fi organizate în parteneriat: un festival de arte la Târgu Mureș, ateliere sugestiv intitulate ”Teatrul în școli și licee” și un program de studiu denumit ”Medical Humanity.”

Miercuri, 1 iunie, UMFST ”George Emil Palade” și UNATC ”I.L. Caragiale” au organizat, cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor, în mai multe locații din Târgu Mureș, evenimentul intitulat ”Arta ocupă orașul”.

Alex TOTH

Foto: https://ro.depositphotos.com/home.html


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Angajări la Spitalul Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin

Distribuie Spitalul Municipal “Dr. Eugen Nicoară” din Reghin angajează personal medical pentru următoarele specialități: medici …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.