CSM readuce baschetul masculin în elită Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 831 Vizualizări

CSM readuce baschetul masculin în elită

Echipa masculină de baschet CSM Târgu Mureș a obținut după două partide disputate în turneul de promovare să readucă baschetul masculin mureșean în Liga Națională. În calitate de câștigătoare a Ligii I, cu 21 victorii și un singur eșec, echipa antrenorului George Trif pornea mare favorită în turneul de la Târgu Mureș. La acest turneu au participat primele patru clasate, celelalte trei fiind CSU Știința București, Laguna București și BC CSU 2 Sibiu. Prima era a doua clasată în Liga I, cu aceeași linie de clasament cu mureșenii, adică un singur eșec, dar cu victorie mai clară a mureșenilor, iar sibienii fără drept de promovare, fiind a doua echipă a unui club prezent deja în Liga Națională. CSM a câștigat jocul de debut, 91-59 cu sibienii, după care au învins cu 88-67 (29-17, 21-22, 21-12, 17-16) Laguna și, indiferent de rezultatele ultimei etape și-a obținut biletele pentru elită. În etapa a doua s-a produs și marea surpriză, CSU Știința a cedat cu 72-82 în fața sibienilor, bazându-se probabil pe victoria mureșenilor cu Laguna și victoria lor în fața acestora, 74-65 în prima zi.

În partida de sâmbătă seara mureșenii și-au asigurat un avantaj confortabil din start jocului, gestionând avantajul fără a forța. Au excelat la aruncările de la distanță, cu 14 reușite din 31 încercări. Principalul performer a fost din nou Goran Martinic (în foto), cu 6 astfel de reușite (din 11 aruncări), cu 32 puncte la total. L-a urmat mult mai tânărul Vlad Nistor, cu 19 puncte, dintre care 5 „triple” din 9 tentative, Dávid Engi Rosenfeld (2×3) și Sánta Szabolcs, ambii cu 10 puncte. Au mai punctat: Kenneth Craig Ross 5 (1×3), Alin Borșa și Szilveszter Botond câte 4, Răducu Raul Blaga și Mihnea Tălmăcean câte 2.

În ultima zi a turneului Laguna a învins formația sibiană și a obținut promovarea de pe locul secund. Asta deoarece CSU Știința nu s-a prezentat la jocul cu CSM și nu a primit punctul echipei învinse. Pentru CSU Știința era suficientă prezentarea la meci deoarece avea victorie în fața celor de la Laguna și, chiar învinsă, cele două erau la egalitate de puncte, caz în care se lua în calcul jocul direct.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE