Debut cu victorie la Euro, dar minifotbal Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 165 Vizualizări

Debut cu victorie la Euro, dar minifotbal

Vicecampioană europeană la minifotbal, reprezentativa României a debutat cu victorie la cea de-a X-a ediție a Campionatului European, competiție care se desfășoară în perioada 4-11 iunie, în Slovacia, la Kosice. „Tricolorii” s-au impus în prima etapă cu 2-0 în fața reprezentativei Azerbaidjan. Golurile au fost înscrise de Răzvan Radu, component al formației Old Boys București, care a interceptat în minutul 9 o minge la marginea careului advers și Mircea Ungur, jucătorul echipei Nova Vita Târgu Mureș. Acesta a stabilit scorul final în minutul 49 (penultimul al timpului regulamentar) cu un șut de la distanță, ușor deviat. La turneul final sunt prezente 24 echipe împărțite în 6 grupe, iar România face parte din grupa B, Spania și Albania fiind celelate două componente. Acestea au remizat fără gol în primul joc din grupă, astfel că România s-a instalat din start pe prima poziție. „Tricolorii” vor întâlni în al doilea meci Albania, luni, 6 iunie, ora 19.15 și vor încheia jocurile din grupă marți, 7 iunie, ora 19.45, împotriva Spaniei. Primele două echipe și 4 din cele 6 ocupante ale locurilor 3 vor continua întrecerile cu fazele eliminatorii.

Cea mai titrată participantă

Reprezentativa României este una dintre favoritele la medalii, chiar la un nou titlu. Este dealtfel cea mai titrată echipă, cu 6 titluri cucerite în cele 9 ediții disputate. Acestea au fost obținute în chiar primele 6 ediții, între anii 2010 și 2015, bilanțul fiind completat cu un loc 4, cucerit în 2017, la ediția din Cehia și cu o medalie de argint. Aceasta a fost obținută la ultima ediție disputată, în 2018, în Ucraina, când au cedat în finală, 1-4 în fața Cehiei. Celelalte trei titluri europene au fost cucerite de Kazakhstan, Rusia și Cehia. De la acea finală pierdută România a mai obținut și o medalie de bronz la a treia ediție a Campionatului Mondial din 2019, în Australia. Performanța a fost o confirmare a aceluiași rezultat obținut în 2015, la ediția inaugurală disputată în SUA. Între cele două, România a mai obținut doar o calificare în „optimile” ediției din Tunisia, iar după Europeanul din Ucraina întreceri nu au mai avut loc din cauza pandemiei.

Toate aceste date situează justificat echipa antrenorului târgumureșean Virgil Bejenaru printre favorite. Din lotul deplasat la Kosice, alături de Mircea Ungur mai fac parte alți patru componenți ai echipei Nova Vita Târgu Mureș, câștigătoarea Supercupei României în 2021, campioană a României și vicecampioană europeană în 2019. Aceștia sunt  Laszlo Klein, Andrei Balea, Andrei Moldovan și Ionuț Chețan, iar din lotul lărgit a mai făcut parte și Sergiu Sălaghie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE