Incubcenter pentru viitorii specialiști din Târgu Mureș Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 423 Vizualizări

Incubcenter pentru viitorii specialiști din Târgu Mureș

Aproximativ 50 de reprezentanți ai principalelor companii mureșene care dezvoltă proiecte imobiliare, ai unor instituții publice și profesioniști din domeniile conexe construcțiilor, imobiliarelor și arhitecturii au participat luni, 23 mai, la conferința ”Mureșul Rezidențial 2022. Dezvoltarea durabilă.”

Evenimentul a fost organizat în incinta restaurantului ”Cocoșul de Aur” din Târgu Mureș de către echipa cotidianului Zi de Zi și a revistei economice Transilvania Business cu scopul de a dezbate public și interactiv proiectele care transformă orașul, viața oamenilor și economia mureșeană, precum și de a prezenta cele mai atractive proiecte imobiliare și cele mai importante investiții de pe piața construcțiilor mureșene.

Incubcenter pentru viitorii specialiști

Multe dintre proiectele pe care le-am (re)descoperit în cadrul panelului dedicat investitorilor poartă semnătura arhitectului Angela Kovács, care s-a alăturat unei echipe valoroase, cea a companiei Multinvest, condusă de Gogolák Hrubecz Zsolt.

Tandemul de profesioniști a fost, de asemenea, recompensat cu o distincție și un tablou semnificativ pentru activitatea Multinvest, ca o răsplată simbolică pentru proiectele realizate de companie.

Fondat acum peste 25 de ani, Grupul Multinvest, cu linii multiple de business azi – proiectare, antreprenoriat general, dezvoltator imobiliar în domeniul office – dezvoltă un proiect nou si foarte special, un incubator de afaceri. Descris ca un vis, un proiect de suflet, Incubcenter a început să fie proiectat din 2018, când compania a atras o finanțare europeană, ceea ce s-a dovedit un demers complicat care a însemnat 5 ani de la inițiere la execuție.

“Un incubator de afaceri înseamnă profesionalism și un mentorat pentru tineret pentru că nu prea discutăm despre ce se întâmplă cu generația următoare pentru construcții. Incubatorul de afaceri este sectorial, pe industria construcțiilor care este foarte vastă. Tot ce am folosit ca materiale și ca rezultat în această clădire vrea să fie un exemplu de calitate. Clădirea va fi nZeb la sfârșit, cu măsurători chiar de suprapresiune”, a arătat Gogolák Hrubecz Zsolt.

Incubcenter realizat în zona Gării Mari, o zonă pe care echipa Multinvest pariază pentru viitor, va fi inaugurat în luna octombrie, în această vară urmând ca imobilul să fie mobilat.

Arhitectul Angela Kovács ne-a dezvăluit din ceea ce a însemnat provocarea restaurării ”Cocoșului de Aur”, lăsând în poveste să curgă emoțiile.

“Mă bucur că la trei zile de la inaugurarea oficială, în clădirea aceasta se întâmplă o conferință despre arhitectură, urbanism și dezvoltare urbană.

Este un loc magic care are o încărcătură care nu se poate exprima în cuvinte, o clădire foarte valoroasă, în care s-a trăit frumos, bine, iar în ultimii 20 de ani nu a fost utilizată la adevărata ei valoare. Proprietarul a luat clădirea de care cred că s-a îndrăgostit, ca și mine, care l-a acaparat”, sunt câteva dintre gândurile arhitectului care a subliniat că acest proiect este rezultatul muncii de echipă, un întreg colectiv de proiectanți, executanți și beneficiar contribuind la revenirea la viață a acestei clădiri de patrimoniu.

Proiectul nu a fost ușor. “Am avut surprize mai ales cu structura clădirii, a trebuit să consolidăm unele elemente din clădire, dar a trebuit să îi respectăm caracterul, forma, volumul, decorațiile”, a mai adăugat Angela Kovács, însă, cu siguranță, așa cum a subliniat invitata, “e un loc pe lângă care nu treci, îți rămâne întipărit în minte”.

Arhitectul a vorbit și despre tendințele europene și naționale în domeniul dezvoltării rezidențiale și nu numai, o temă pe care a abordat-o amplu și la care vom reveni în edițiile viitoare.

Alex TOTH, Ligia VORO

Foto: Bristena

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE