Home / Slider / Situația calității apei din izvoarele aflate pe domeniul public din Târgu Mureș

Situația calității apei din izvoarele aflate pe domeniul public din Târgu Mureș

Distribuie

Direcția de Sănătate Publică a dispus analiza probelor recoltate în 15 mai 2022 din punct de vedere fizico-chimic și bacteriologic la nivelul surselor de apă din Târgu Mureș, a informat miercuri, 8 iunie, Biroul de presă al Municipiului Târgu Mureș.

”Pentru izvoarele situate pe străzile Moldovei, Predeal şi Secuilor Martiri parametrii bacteriologici şi fizico-chimici se încadrează în valorile prevăzute de normele legale, urmând ca în aceste locuri să se monteze tăbliţe avertizoare care vor conţine mesajul „APA ESTE BUNĂ DE BĂUT”. Pentru izvoarele situate pe străzile Budiului, Constantin Romanu Vivu, Bulevardul 1848 şi Calea Sighişoarei, parametrii bacteriologici nu se încadrează în valorile prevăzute de normativele legale. Nu în ultimul rând, pentru izvorul situat pe strada Mestecănişului parametrii fizico-chimici nu se încadrează, de asemenea, în valorile prevăzute de lege, instalându-se astfel tăbliţe avertizoare cu mesajele: „APA NU ESTE BUNĂ DE BĂUT”, respectiv „APA NU ESTE BUNĂ DE FOLOSITT PENTRU SUGARI ŞI COPIII MICI”, se arată în comunicat.

(Redacția)

 

De asemenea, verificati

Interviu. Asociația Caritas-peste trei decenii de angajament social în slujba comunității. Află ce servicii oferă

Distribuie Asociația Caritas Alba Iulia este o organizație neguvernamentală, înființată în anul 1990 de Arhiepiscopia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.