Home / Invatamant / UMFST, parteneriate noi cu universități din Cuba

UMFST, parteneriate noi cu universități din Cuba

Distribuie

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș a primit vineri, 10 iunie, o vizită oficială a unei delegații cubaneze alcătuită din 12 rectori ai marilor universități. Strategia de internaționalizare a Universității este orientată spre dezvoltarea și extinderea relațiilor de colaborare cu mediul universitar internațional.

Potrivit Biroului de presă al UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, ”întâlnirea a oferit prilejul dezvoltării strategiilor de colaborare în domeniul medicinei, demarate într-un context anterior cu Universidad de Ciencias Médicas de La Habana” și s-au semnat acorduri cadru de colaborare cu nouă universități cubaneze ”care vizează activitatea academică și de cercetare.”

”Un alt aspect important al întâlnirii vizează deschiderea unor noi colaborări interinstituționale în cadrul Programului Erasmus+, program care va facilita schimbul de mobilități pentru cadrele didactice și studenți. Evenimentul se încadrează în contextul mai larg al vizitei efectuate în cursul săptămânii de Ministrul Învățământului Superior din Republica Cuba și a aprobării de către Guvern a noului cadru de cooperare pe linie educațională dintre cele două țări”, se menționează în comunicat.

Conform aceleiași surse, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș ”a subliniat în acest context importanța acestui demers instituțional în acord cu strategia universității, de dezvoltare a relațiilor instituționale de colaborare în domeniul învățământului și culturii.”

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CS Unirea Ungheni 2018: Ultimul meci amical

Distribuie Miercuri, 21 februarie, echipa CS Unirea Ungheni 2018 a jucat ultimul meci din seria …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.