UMFST, parteneriate noi cu universități din Cuba Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 137 Vizualizări

UMFST, parteneriate noi cu universități din Cuba

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș a primit vineri, 10 iunie, o vizită oficială a unei delegații cubaneze alcătuită din 12 rectori ai marilor universități. Strategia de internaționalizare a Universității este orientată spre dezvoltarea și extinderea relațiilor de colaborare cu mediul universitar internațional.

Potrivit Biroului de presă al UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, ”întâlnirea a oferit prilejul dezvoltării strategiilor de colaborare în domeniul medicinei, demarate într-un context anterior cu Universidad de Ciencias Médicas de La Habana” și s-au semnat acorduri cadru de colaborare cu nouă universități cubaneze ”care vizează activitatea academică și de cercetare.”

”Un alt aspect important al întâlnirii vizează deschiderea unor noi colaborări interinstituționale în cadrul Programului Erasmus+, program care va facilita schimbul de mobilități pentru cadrele didactice și studenți. Evenimentul se încadrează în contextul mai larg al vizitei efectuate în cursul săptămânii de Ministrul Învățământului Superior din Republica Cuba și a aprobării de către Guvern a noului cadru de cooperare pe linie educațională dintre cele două țări”, se menționează în comunicat.

Conform aceleiași surse, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș ”a subliniat în acest context importanța acestui demers instituțional în acord cu strategia universității, de dezvoltare a relațiilor instituționale de colaborare în domeniul învățământului și culturii.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE