Va fi sărbătoare în cartierul Roșiori din Luduș Luduș
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 646 Vizualizări

Va fi sărbătoare în cartierul Roșiori din Luduș

După doi ani de pandemie care a impus restricții de tot felul, ludușenii au decis ca luna iunie să fie destinată distracției și destinderii. În 5 iunie s-au încheiat cele patru zile de sărbătoare a orașului Luduș, iar la sfârșitul lunii vom asista la desfășurarea manifestărilor cultural-artistice din cartierului Roșiori.

Având argumentul că manifestarea „Roșiori în sărbătoare” este inclus în calendrul manifestărilor cultural-artistice cu caracter local și județean, Consiliul Local Luduș a inițiat un proiect de hotărâre privind aprobarea protocolului de colaborare între UAT Luduș și Asociația „Floare de Nu- Mă-Uita” din Târgu Mureș, președinte Abram Tibor, scopul acestuia fiind colaborarea celor două părți în vederea organizării la Luduș a manifestării „Roșiori în sărbătoare”, în ziua de 26 iunie 2022.

Prin semnarea protocolului de colaborare, UAT Luduș se obligă să contribuie cu suma de 20.000 de lei, alocată de la bugetul local, să obțină toate avizele necesare, să pună la dispoziție terenul corespunzător și să asigure utilitățile și prezența organelor de ordine și altele.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate de consilierii locali chiar dacă Sorin Hățăgan a spus că nu are ceva împotrivă, dar, „tot revin la ideea mea: decât pe cartiere, mai bine împreună. În momentul în care noi sărbătorim „Zilele Orașului Luduș”, mai organizăm câte un eveniment și în Gheja și în Roșiori?! Probabil că ne-ar costa și mai puțin. Este o părere”.

La această opinie, consilierul Gelu Puia, reprezentantul cartierului Gheja a replicat: „Dacă ținem de tradiție, mă gândesc că nu. Pentru că noi, ghejenii, avem un specific, avem o tradiție pe care ținem să le respectăm. La fel și cei din Roșiori”.

Așa cum am relatat, consilierii au aprobat „Roșiori în sărbătoare” pentru 26 iunie 2022, așa cum vor aproba, probabil la toamnă și „Gheja în sărbătoare”. Ca să nu fie supărare.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE