Home / Stiri din vecinatatea Romaniei / Bulgaria blochează aderarea Macedoniei de Nord la UE

Bulgaria blochează aderarea Macedoniei de Nord la UE

Distribuie

Bulgaria a stabilit condiţii pentru a renunţa la vetoul care blochează negocierile de aderare a Macedoniei de Nord la Uniunea Europeană şi lucrează pentru a vedea dacă Bruxellesul poate garanta că aceste condiţii vor fi respectate, a declarat prim-ministrul Kiril Petkov, transmite Reuters.

Vorbind după o întrevedere cu comisarul european pentru extindere Oliver Varhelyi, Petkov, al cărui guvern a pierdut majoritatea în parlament, a respins acuzaţiile unui fost aliat din coaliţie că ar fi dispus să ridice vetoul Bulgariei şi să nesocotească astfel interesele naţionale.

‘Bulgaria are trei condiţii clare pentru a vedea progrese în problema Macedoniei de Nord’, le-a spus Petkov reporterilor. ‘Lucrăm împreună pentru a vedea dacă ar fi posibil pentru UE să fie un garant al acestor condiţii’, a adăugat el.

Sofia insistă ca Macedonia de Nord să adopte garanţii constituţionale pentru protejarea drepturilor etnicilor bulgari şi să facă progrese în privinţa unor dispute istorice. Bulgaria a refuzat în anul 2020 să aprobe cadrul de negociere pentru aderarea Macedoniei de Nord la UE din cauza disputelor legate de istorie şi limbă.

Comisarul european Varhelyi, aflat în a patra sa vizită în Bulgaria în ultimele şase luni, şi-a declarat frustrarea pentru faptul că încă nu există o soluţie pentru impasul în care au intrat planurile de aderare a Macedoniei de Nord.

Reuters

( www.agerpres.ro )

Foto: www.hotnews.ro


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Preparat culinar interzis de Regele Charles

Distribuie Organizaţia pentru drepturile animalelor Peta a anunţat că a primit o scrisoare care confirmă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.