Home / Altele / Athleisure: ce este acest stil și cum să îl porți?

Athleisure: ce este acest stil și cum să îl porți?

Distribuie

Tendința athleisure a luat naștere din combinația dintre streetwear și gymwear. Încă din anii 1980 se vorbea deja despre stilul aerobic, tendință relevată pentru practicarea acestei discipline predominant feminine și foarte populare. De-a lungul timpului, datorită entuziasmului pentru anumite practici sportive precum pilates și yoga, vom vorbi mai mult despre look-urile sportive. Astfel, fenomenul athleisure a evoluat odată cu vremurile pentru a da naștere unor siluete confortabile fără a uita stilul. Dacă jogging-ul a fost regele streetwear-ului în anii 90, acesta a fost treptat înlocuit cu pantaloni mai mulați și mai stilați, susținuți îndeaproape de sutiene sport și adidași.

Este clar că îmbrăcămintea sport s-a strecurat treptat în garderoba noastră zilnică pentru a ocupa locul de mândrie: maiourile au înlocuit cămășile, pantaloni scurți Nike au luat locul pantalonilor scurți din denim, iar mocasinii se simt foarte singuri, deoarece au fost înlocuiți cu o pereche drăguță de adidași.

Pe scurt, trendul athleisure este pe cale să devină un nou element de bază al modei, la fel ca și trendul boem chic sau normcore. Reprezintă perfect epoca în care trăim: o nevoie puternică de confort, amestecată cu pricepere cu piese mai cochete pentru a nu cădea în laxitatea stilistică. Polimorf, confortabil și adaptabil, athleisure ne permite să alergăm cu stil de seara până dimineața, fără să pierdem vreodată o întâlnire sau să ne pierdem stilul de femeie activă și modernă. Gata cu hainele restrictive și fustele creion care împiedică mersul. Îndrăznim să purtăm pantalonii scurti Nike în fiecare zi, dar întotdeauna purtați cu stil pentru a nu arăta complet ieșiți dintr-o sală de sport.

Succesul athleisure stă în piesele care îl compun: sunt atât de confortabile încât asimilezi rapid codurile acestui stil. Atenție însă: nu este suficient să porți doar piese extrase din lumea sportului pentru a reuși asocierea acestuia. Nu este atât de simplu în realitate! Pentru un look athleisure perfect, trebuie să vă concentrați pe alegerea pieselor, dar și a materialelor. De exemplu, este foarte posibil să purtați o cămașă cu pantaloni, dar va trebui să acordați o atenție deosebită materialului piesei de îmbrăcăminte: vom prefera o cămașă din material tehnic sau jerseu. Puteți purta pantaloni scurți Nike, dar îi veți combina cu un tricou sau un maiou stilat.

Dar pentru a începe să creezi asociații inspirate din trendul athleisure, trebuie să cunoști deja piesele esențiale pe care să le ai absolut în garderoba ta. Aceste haine (între 5 și 10 piese) reprezintă un punct de plecare excelent pentru a vă îmbogăți garderoba și pentru a începe să creați look-uri la fel de trendy precum Lady D în hanorac sau la fel de cool ca Kendall Jenner pe străzile din Los Angeles.

Dacă există o piesă care este inseparabilă de garderoba athleisure, este evident hanoracul. Fie că îl alegi cu glugă, cu sau fără logo, ultra supradimensionat sau mai fit, se adaptează tuturor gusturilor. Avantajul hanoracului este că se potrivește cu orice. Este ușor de purtat cu o fustă plisată, pantaloni scurți Nike, jachete biker sau chiar o simplă pereche de colanți (dacă sunt suficient de lungi).

În seria de must-have în stilul athleisure, există și topuri îndrăznețe de sport, confortabile pentru purtarea de zi cu zi. Ne gândim în special la maiouri, aceste maiouri cu nervuri mulate pe corp, sutiene, dar și tricouri largi și simple împrumutate din garderoba sport. Aceste piese au avantajul de a fi ușor de găsit și de asociat. În fruntea listei, tricoul alb pe care îl avem cu toții deja, care va merge foarte bine cu pantaloni de costum sau un blazer. Totul este în sfârșit o chestiune de îndrăzneală și know-how.

În lumea modei, este adesea o chestiune de simboluri. Athleisure nu face excepție de la regulă: vom vorbi cu plăcere despre o Sfântă Treime formată din pantaloni sport, pantaloni scurți Nike și colanți scurți. Într-adevăr, aceste trei piese vestimentare sunt, fără îndoială, cei trei piloni ai unui look sportiv de succes. Le purtăm în fiecare zi, fără moderație și în asociere cu piese cu un stil mai urban. De exemplu, vom îndrăzni să purtăm un blazer supradimensionat foarte șic, cu joggeri. La fel, ne vom permite o cămașă albă din bumbac, perfect călcată, purtată cu colanți scurți.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Electrica Furnizare menține programul de lucru extins în punctele de prezență ale companiei

Distribuie Din grijă pentru clienții săi, Electrica Furnizare menține programul de lucru extins în punctele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.