Obiective turistice în Sighișoara. Ce locuri trebuie să vizitezi neapărat Altele
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 703 Vizualizări

Obiective turistice în Sighișoara. Ce locuri trebuie să vizitezi neapărat

Sighișoara este unul dintre cele mai frumoase orașe din România. Este singura cetate medievală locuită permanent din Europa. Vă prezentăm câteva dintre cele mai importante obiective turistice în Sighișoara. De asemenea, la finalul acestui articol vă invităm să adăugați și alte locuri importante din Sighișoara care ar trebui neapărat vizitate.

Cetatea Sighișoara. Este unul dintre locurile din România în care se păstrează romantismul vieții medievale. A fost construită ca sistem de apărare în secolul XV-lea și avea 14 turnuri. Acum, dintre cele originale, mai sunt nouă. Fiecare turn îi era dedicat unei bresle. Astăzi se pot vizita Turnul Cizmarilor, Turnul Cojocarilor, Turnul Croitorilor sau Turnul Fierarilor.

Turnul cu ceas. Măsoară 64 de metri, este cel mai înalt dintre turnurile Cetății Sighișoara și este un simbol al Sighișoarei. Este situat pe partea de est a cetății și ave rol de a proteja intrarea în cetate în Evul Mediu. Până în 1575, în acest turn a fost sediul Primăriei. Apoi a funcționat ca judecătorie, iar astăzi este un Muzeu de Istorie care a fost inaugurat încă din 1899. În muzeu pot fi admirate piese de arheologie, de bresle, textile și o valoroasă colecție de icoane pe lemn și sticlă care aparțin etnografului Gheorghe Cernea (1898 – 1965). Muzeul are program diferit, în funcție de sezon. Între 15 mai și 15 septembrie e deschis de marți până viner între 9:00 și 17:30, iar sâmbăta și duminica poate fi vizitat între 10:00 și 17:30.

Între 16 septembrie și 14 mai e deschis de marți până vineri între 9:00 și 15:30, iar în weekend între 9:00 și 15:30. În ambele sezoane, lunea e închis.

Ceasul are șapte figurine din lemn de tei care reprezintă zilele săptămânii întruchipate în personaje mitologice, simboluri din astronomie, astrologie și alchimie.

Acoperișul a fost realizat în anul 1677 în stil baroc, după ce primul a fost mistuit în urma unui mare incendiul care a avut loc cu un an în urmă. Atunci a fost distrusă o parte din cetate.

Obiective turistice în Sighișoara. Biserici

Biserica Sifchhof (Biserica Leproșilor). Este o biserică greco-catolică ridicată în secolul al XV-lea. Numele provine de la faptul că biserica a făcut parte, la un moment dat, dintr-un complex spitalicesc în care erau vindecați cei bolnavi de lepră. Biserica se află pe strada Ștefan cel Mare.

Biserica lutherană din Deal Sfântul Nicolae. Este una dintre cele mai valoroase monumete arhitectonice din Sighișoara. Construită în 1345, aici pot fi admirate picturi murale la interior realizare între 1483 și 1488. Stranele sunt din lemn, în stil renascentist. Se află pe strada Scării.

Sinagoga din Sighișoara. Se află pe strada Tache Ionescu, într-o zonă aproape de centrul orașului, în care a fost în trecut un cartier evreiesc. Are o istorie de peste 100 de ani, iar pe un perete păstrează încă un desen cu Zidul Plângerii. Din 1984, Sinagoga a fost închisă, iar în anii 2000 a început un proces de restaurare. Cei care au donat fondurile pentru restaurare au promis ca aici va funcționa un centru cultural evreiesc, vor fi amenajate expoziții, se vor ține conferințe sau spectacole.

Alte locuri deosebite de vizitat în Sighișoara și festivaluri importante

Casa Vlad Dracul. Se află în Piața Turnul Sfatului și se presupune că aici s-a născut Vlad Țepeș, în 1431. Vlad Țepeș a fost renumit pentru pedepsele exemplare și foarte dure pe care le aplica adersarilor săi și celor care comiteau ilegalități. Se presupune că aici a trăit până la vârsta de 4 ani, pentru că tatăl său a locuit în orașul-cetate Sighișoara. În prezent în casă funcționează un restaurant.

Dacă ajungeți în Sighișora trebuie să vizitați și Scara acoperită sau Scara școlarilor, construită în 1642. Inițial avea 300 de trepte și venea să-i ajute să ajungă mai repede la școală pe copii. Acum mai are 175 de trepte.

Mai sunt și alte case superbe care trebuie văzute. De exemplu Casa Venețiană a fost construită în secolul al XVI-lea și era reședința primarului din vremurile respective. Casa Rosenthal a fost construită în secolul al XVII-lea de fostul primar al Cetății, Johann Schuller von Rosenthal.

În Sighișoara sunt organizate și numeroase festivaluri. Cei care ajung în luna iulie în Sighișoara trebuie neapărat să meargă la Festivalul Medieval, unul dintre cele mai frumoase evenimente din țară. În materie de muzică, în luna februarie se organizează Sighișoara Blues Festival, în septembrie are loc Festivalul Fanfarelor, iar în august este Festivalul de Muzică Academică. De asemenea, anual, în luna iunie se organizează Sighișoara Film Festival.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE