Transsubstanția-fotografie și vin, frumos și adevăr la Winekooltour Cultură
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 343 Vizualizări

Transsubstanția-fotografie și vin, frumos și adevăr la Winekooltour

Târgumureșenii iubitori de artă și frumos sunt invitați de Asociația Wine And Art Social Club Târgu Mureș să afle cum se împacă arta stomatologiei cu arta fotografiei, vineri, 17 iunie de la 19:00, la Winekooltour pe strada Călărașilor numărul 100. În prim plan va fi lansarea albumului fotografic ,,Transsubstanția’’ al autorului Ștefan Neagu, de profesie medic stomatolog, dar și un redutabil artist fotograf cu recunoaștere internațională, care ne face onoarea ca prima ieșire în lume a lucrării sale să aibă loc la Târgu Mureș.  

În plan secund, dar la fel de important, se va desfășura un dialog despre fotografie și în special despre fotografia pe film, alături de Ștefan Neagu și Horațiu Cristea, organizatorul evenimentului. Al treilea plan, dar nu cel din urmă va creiona cadrul ideal de discuții și contemplare, unde participanții se vor delecta cu un pahar cu vin oferit de Winekooltour în colaborare cu Asociația Wine And Art Social Club Târgu Mureș.

„Vineri ne întâlnim într-un Q&A, să vorbim, pornind de la cartea-album a lui Ștefan Neagu, despre fotografia pe film în epoca digitală, fotografi și fotografii care au intrat în istoria artei. Prin astfel de ,,întâmplări culturale” ne dorim să redăm adevăratul sens al cuvântului ,,socializare’’ prin ,,prezența fizică’’ a participanților care vor putea astfel să împărtășească, la un ,,pahar de vorbă dar și de vin’’, gânduri, idei și păreri despre artă în general și în acest caz despre fotografia ca artă”, a transmis Horațiu Cristea, curatorul evenimentului.

„Nimic nu se pierde, totul migrează în Transsubstanția”

Despre albumul de fotografie Transsubstanția, Florin Șipoș a subliniat pentru www.atelier.liternet.ro că „autorul caută întotdeauna asemănările, nu deosebirile, întregul, nu ceea ce le diferențiază, structurile simetrice mai degrabă decât contrastele, deși acestea din urmă sunt presupus mai lejer de asimilat și mai fertile prin dialectica lor. A ales deliberat vecinătatea a două imagini tocmai pentru a debloca starea de stază mentală în care ne aduce uneori confortul existenței. A optat voit pentru o anume așezare în oglindă poate și în virtutea unei înțelegeri superioare a relațiilor dintre lucrurile și ființele acestei lumi: dincolo de orice deosebire formală suntem toți și toate sumă a elementelor lui Mendeleev. Nimic nu se pierde, totul migrează în Transsubstanția: chimia, forma, înțelesurile. Fotografiat totul atât de elegant!… Indiferent că este vorba despre nuduri, despre peisaje sau despre portrete, Ștefan Neagu păstrează această excelență – eleganța – ca mod esențial de configurare a artei sale. În plus, fiecare imagine impune o anumită disciplină a privirii, o cultură a observației, un nivel de abordare superior a formei ca artă. Suntem mai mult decât ceea ce am fost înainte de a deschide cartea sa”.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE