Home / Business / Centru balnear de 9 milioane de euro, la 155 de kilometri de Sighișoara

Centru balnear de 9 milioane de euro, la 155 de kilometri de Sighișoara

Compania clujeană de construcții KESZ România a câștigat, împreună cu SDC Proiect Cluj, contractul pentru Centrul Balneoclimateric Multifuncțional (CBM).

Contractul acontat de KESZ și SDC Proiect vizează proiectarea și execuția CBM, din orașul Covasna. Proiectul este finanțat de către Compania Națională de Investiții (CNI). “Lucrările, inclusiv proiectarea, vor dura 26 de luni. Această investiție majoră se anunță a fi un proiect frumos și complex”, consideră conducerea KESZ România.

Anunțul de licitație a fost publicat în 2 februarie, data limită pentru depunerea ofertelor fiind 11 martie. Utilitățile urmează să fie instalate de către administrația locală din Covasna. Investiția în CBM era estimată la 44 de milioane de lei. Centrul va fi construit pe o suprafaţă de 3 ha, aflată în vecinătatea pârtiei de schi din localitate. Acesta va avea aquapark şi zonă de wellness.

Zonă renumită pentru ape minerale și mofete

Covasna este un oraș în județul cu același nume. Datorită faptului că este situată într-o zonă cu activitate vulcanică, localitatea este renumită pentru ape minerale și mofete (emanații terapeutice de gaz). Este cea mai renumită stațiune balneo-climaterică din țară pentru tratarea afecțiunilor cardio-vasculare.

Orașul are 10 hoteluri și multe pensiuni, un spital de profil cardiologic cu baze de tratament de profil moderne. KESZ este un actor important în construcții din regiunea Europei Centrale și de Est. Acesta realizează de la proiectare până la execuție, de la montaj de instalații și tehnologii până la dezvoltări imobiliare.

KESZ România a finalizat sediul central al Băncii Transilvania. Alte proiecte din portofoliu său sunt Hexagon Offices Cluj-Napoca, reabilitarea Mănăstirii Franciscanilor Gherla (Cluj), hala Hirschmann Automotive (Mureș), One Mircea Eliade, Dacia 1 (București).

Citeste si:  Abonamente gratis la Untold sau Neversea pentru donatorii de sânge

Călin POENARU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Strategia Smart City Târgu Mureș, în dezbatere publică

Primăria Municipiului Târgu Mureș organizează, începând cu data de 23 iunie 2022, consultarea opiniei publice …